Vesti
Politika

Konjufca: Nova vlada do kraja marta

Član predsedništva pokreta Samoopredeljenje Glauk Konjufca najavio je formiranje novog saziva kosovske vlade do 25. marta, a do 10. aprila i izbor novog kosovskog predsednika, dodajući da je njegov pokret obezbedio dovoljno glasova poslanika.
Konjufca: Nova vlada do kraja marta
Glauk Konjufca (Foto Kosova Press)

Glauk Konjufca je rekao da će za vladu Aljbina Kurtija da glasa najmanje 64 poslanika, a da će nakon vlade biti izabran i predsednik.

"Mislim da sada kada razgovaramo, imamo brojeve. Smatram da će minimalni broj za izbor vlade Kurtija biti 64-65. Ovo je minimum. Za sada nema razgovora sa drugim strankama", rekao je Konjufca prištinskim medijima.

Pre izbora vlade i predsednika treba da bude konstituisan novi saziv skupštine.

"Mislim da će vlada Kosova biti izabrana do 25. marta, a da će predsednik Kosova biti izabran do 10. aprila ", rekao je Konjufca.

Pokret Samoopredeljenje je na izborima 14. februara osvojio 58 poslaničkih mesta od 120 u kosovskoj skupštini. Potrebna mu je podrška tri poslanika za prostu većinu od 61 poslanika.

Predsednik pokreta Aljbin Kurti najavio je podršku poslanika nesrpskih manjinskih zajednica koje imaju 10 zagarantovanih poslaničkih mesta.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021