Konjufca: Kada dođemo na vlast smenićemo Tačija

Zvaničnik pokreta "Samoopredeljenje" Glauk Konjufca rekao je da će, kada njegova stranka dođe na vlast, razrešiti Hašima Tačija sa mesta kosovskog predsednika.

Podeli ovaj članak sa:
 • Glauk Konjufca (Foto Kim)

Dolaskom "Samoopredeljenja" na vlast pokrenućemo inicijativu za razrešenje predsednika Tačija, rekao je Glauk Konjufca kosovskom javnom servisu na albanskom jeziku.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti, predsednik pokreta, ima prednost u odnosu na Kadrija Veseljija i Ramuša Haradinaja za mesto premijera.

"Pokret Samoopredeljenje ima prednost jer nema grešaka u upravljanju poput Veseljija ili Haradinaja. Imamo zrelog kandidata za premijera. Albin Kurti je idealan za premijera. Nije korumpiran, tako da će na izborima prvi put kandidat za premijera imati veću težinu u odnosu na program", tvrdi Konjufca.

Pokret "Samoopredeljenje" još nije odlučio da li će na predstojeće vanredne izbore, samostalno ili u koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova. U toku su pregovori dveju stranaka.

Iz "Samoopredeljenja" su ponudili da Aljbin Kurti bude zajednički kandidat za premijera, a da DSK dobije mesto predsednika skupštine i predsednika Kosova.

Vanredne izbore treba da raspiše Hašim Tači, pošto su u četvrtak poslanici odlučili da raspuste šesti po redu posleratni saziv skupštine.

Ostale vesti

 • Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kritikovao je odluku Vrhovnog suda Kosova kojom se potvrđuje ranije doneta odluka Centralne izborne komisije da je glasanje na predstojećim izborima moguće samo sa kosovskim ličnim dokumentima.

 • Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Srpski član CIK-a Stevan Veselinović obratio se medijima saopštenjem 10. septembra navodeći da je “napustio sednicu CIK-a ne želeći više da učestvuje u radu ove institicije dok se god donose nezakonite odluke”, nakon što je CIK odlučio da na predstojećim izborima birači neće moći da se identifikuju srpskim ličnim kartama. Istraživali smo imaju li Srbi još uvek svog predstavnika u ovom telu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane