Vesti
Politika

Komandant Kfora: Bezbednosna situacija na Kosovu stabilna

Novi komandant misije Kfor italijanski general Franko Federiči ocenio je da je bezbednosna situacija na Kosovu stabilna i da trenutno ne postoje naznake mogućih nemira ili nasilnih nereda.
Komandant Kfora: Bezbednosna situacija na Kosovu stabilna
General major Franko Federići (Foto Kfor)

On je naveo da je u okviru te misije trenutno angažovano oko 3.500 vojnika iz 27 zemalja, od kojih su 19 članice NATO, a osam partneri Alijanse.

"Kfor uspešno izvršava svoj zadatak, za šta zaslugu imaju Alijansa i naši partneri. Misija Kfor već 21 godinu doprinosi i pomaže da Kosovo bude bezbednije mesto", kazao je italijanski general za Kurir.

Ocenio je da je Kfor uspostavio "odličnu i efektivnu" komunikaciju sa Srbima kao najvećom manjinom na Kosovu kao i "dobru zvaničnu" komunikaciju sa Vojskom Srbije.Ostale vesti

Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstevena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021