Kolektivno na glasanje u Severnoj Mitrovici

Nešto posle osam časova, predvođeni bivšim gradonačelnikom, a sadašnjim jedinim srpskim kandidatom, Goranom Rakićem i predsednikom privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem – sa porodicama, na glasanje su kolektivno došli i zaposleni. Okupljanje je počelo prethodno ispred prostorija SNS u centru grada.

Podeli ovaj članak sa:
 • Organizovano na glasanje (Foto PrtSc Kossev)

Kako se očekuje, prema nezvaničnim informacijama koje su se na Severu mogle čuti, slično će biti i sa zaposlenima u ostalim institucijama – na glasanje će ići kolektivno.

Oni su glasali na biračkom mestu u Tehničkoj školi.

I na drugom izbornom mestu u Kosovskoj Mitrovici – O.Š. Sveti Sava glasanje protiče do sada bez problema. Ovde se nalazi 11 biračkih mesta.

Birači i pojedini članovi izbornih komisija inače jutros nisu raspoloženi za razgovor s medijima, a primetno je i da se mnogi sklanjaju od bliceva fotoaparata.

Ovo su treći po redu lokalni izbori za gradonačelnike koji se raspisuju u opštinama na Severu po kosovskim zakonima, prethodni su organizovani krajem 2013. i 2017.

Ostale vesti

 • Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Zamenik ministra finansija Kosova Bojan Stojanović tvrdi da je javni poziv za dodelu bespovratnih subvencija poljoprivrednicima koji je juče raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, „pokušaj klasične kupovine glasova i trgovine izbornom voljom građana“. Ministarka Dijana Živić kaže da Stojanović ne govori istinu i da je projekat u skladu sa zakonom.

 • Đilas: Imamo i mi plan za Kosovo

  Đilas: Imamo i mi plan za Kosovo

  Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da nije tačna tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da niko osim njega nema plan za Kosovo i podsetio da je SSP još u maju predstavila svoju Deklaraciju o pomirenju koja podrazumeva normalizaciju odnosa dva naroda, piše Beta.

 • Đurić: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati

  Đurić: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati

  Neprihvatljivo je onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije na Kosovu i to što neko "zvecka pretnjama" da će zabraniti bilo kome da igra fudbal suprotno je svim civilizacijskim normama, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane