Kolektivno na glasanje u Severnoj Mitrovici

Nešto posle osam časova, predvođeni bivšim gradonačelnikom, a sadašnjim jedinim srpskim kandidatom, Goranom Rakićem i predsednikom privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem – sa porodicama, na glasanje su kolektivno došli i zaposleni. Okupljanje je počelo prethodno ispred prostorija SNS u centru grada.

Podeli ovaj članak sa:
 • Organizovano na glasanje (Foto PrtSc Kossev)

Kako se očekuje, prema nezvaničnim informacijama koje su se na Severu mogle čuti, slično će biti i sa zaposlenima u ostalim institucijama – na glasanje će ići kolektivno.

Oni su glasali na biračkom mestu u Tehničkoj školi.

I na drugom izbornom mestu u Kosovskoj Mitrovici – O.Š. Sveti Sava glasanje protiče do sada bez problema. Ovde se nalazi 11 biračkih mesta.

Birači i pojedini članovi izbornih komisija inače jutros nisu raspoloženi za razgovor s medijima, a primetno je i da se mnogi sklanjaju od bliceva fotoaparata.

Ovo su treći po redu lokalni izbori za gradonačelnike koji se raspisuju u opštinama na Severu po kosovskim zakonima, prethodni su organizovani krajem 2013. i 2017.

Ostale vesti

 • Brnabić: Nisam veliki optimista

  Brnabić: Nisam veliki optimista

  Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da će se "vlada truditi da uradi sve što je u njenoj moći da obezbedi da roba iz centralne Srbije dođe do svih ljudi na Kosovu".

 • Ljajić: Srbija će insistirati na ukidanju takse

  Ljajić: Srbija će insistirati na ukidanju takse

  Sedam meseci posle uvođenja takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, usled pojačane kontrole kosovske policije, zalihe hrane su pri kraju. Ministar trgovine u vladi Srbije Rasim Ljajić kaže da će Srbija na međunarodnom planu insistirati na ukidanju taksi.

 • Izveštaj Stejt departmenta o verskim slobodama na Kosovu

  Izveštaj Stejt departmenta o verskim slobodama na Kosovu

  Nepoštovanja imovinskih prava SPC, diskriminacija vernih muslimana pri zapošljavanju i oslobađanje optužbi imama osumnjičenih za raspirivanje verske i etničke mržnje neke su od tema koje su se našle u izveštaju Stejt Departmenta o slobodi veroispovesti na Kosovu za 2018. godinu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane