Vesti
Politika

Koha: Tači želi kontrolu nad dijalogom

Kosovski predsednik Hašim Tači se "sprema da preuzme komandu nad dijalogom" sa Beogradom, piše danas prištinski "Koha ditore".
Koha: Tači želi kontrolu nad dijalogom
Hašim Tači (Foto Kim)

Neimenovani izvori su rekli tom listu da će Tači uskoro uključiti u svoj tim Bljerima Šalju, poslanika u kosovskoj skupštini i vladinog koordinatora za pregovore sa Beogradom.

Tačijev kabinet i Šalja nisu hteli da komentarišu ove navode, dok analitičari u Prištini kažu da se, imajući u vidu zastoj u procesu pregovora kada je Tači bio kosovski premijer, ne može očekivati značajan napredak, čak ni ako dijalog Beograda i Prištine bude vođen na nivou predsednika.

"Koha ditore" takođe podseća da se Tači nedavno na seminaru NATO u Prištini zalagao za podizanje dijaloga na drugi nivo.

"Kosovo je spremno i želi da dijalog bude podignut na drugi nivo i ima drugačiji kvalitet", rekao je tada Tači.Ostale vesti

Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021
Nisu verifikovane liste Samoopredeljenja, AAK, Nisma...
Članovi CIK-a su na glasanju za verifikovanje liste Samopredeljenja glasali rezultatom pet "za" i pet "protiv". Za verifikovanje je potrebno šest glasova članova CIK-a.
  • 23.01.2021
Dačić: SPS sa Srpskom listom izlazi na kosovske izbore
Na vanrednim parlamentarnim izborima 14. februara na Kosovu tamošnji socijalisti nastupiće zajedno sa Srpskom listom, najavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić posle sastanka s kandidatima za poslanike.
  • 22.01.2021
Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021