Koha: Pregovarački tim bez predstavnika opozicije

Pregovarački tim Prištine, koji će učestvovati u nastavku razgovora sa Beogradom u Briselu, nema u svojim redovima predstavnike opozicije, piše prištinski list Koha ditore.

Podeli ovaj članak sa:
 • Vlada Kosova (Foto Kim arhiva)

Zvaničnici u kancelariji kosovskog predsednika potvrdili su, navodi Koha, da je formiran tim na čijem čelu će biti Hašim Tači, navodi Koha.

Šef kabineta kosovskog predsednika, Bekim Čolaku, rekao je da je pregovarački tim sastavljen od lidera institucija - predsednika, predsednika skupštine, premijera - i lidera političkih partija koji su deo vladajuće koalicije.

I dok koalicioni partner, Socijaldemokratska incijativa Kosova (NISMA) nije upoznata sa postojanjem pregovaračkog tima, lider Alijanse novo Kosovo Bedžet Pacoli, koja je, takođe, u sastavu vlade, potvrdio je da će biti deo tima.

"Svako treba da prepozna činjenicu da ove razgovore treba da vodi predsednik. To nije samo stav koalicije već i međunarodne zajednice, takođe", rekao je Pacoli prištinskom listu.

 

Ostale vesti

 • Frankfurter rundšau: Dogovorena promena granica na Kosovu

  Frankfurter rundšau: Dogovorena promena granica na Kosovu

  EU i SAD spremne su da prihvate razmenu teritorija između Srbije i Kosova i u Vašingtonu bi 12. juna trebalo da bude potpisan sporazum o promeni granice koji bi stupio na snagu šest meseci kasnije, piše nemački dnevnik „Frankfurter rundšau“.

 • Vučić pozvao Srbe da ne idu u vojsku Kosova

  Vučić pozvao Srbe da ne idu u vojsku Kosova

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na sastanku sa predstavnicima Srba sa KiM pozvao Srbe da ne idu u vojsku Kosova i da razmisle zašto i sa kojim ciljem je formirana. Vučić je rekao da neće unapred najavljivati datum posete KiM u okviru kampanje "Budućnost Srbije", jer se nada da će pojedini problemi oko KiM biti uskoro rešeni, ali i da ne bi stvarao probleme Srbima sa albanskim vlastima.

 • Kazna iz Vašingtona, Priština obrisana iz američkih programa

  Kazna iz Vašingtona, Priština obrisana iz američkih programa

  SAD izbrisale su predstavnike vlasti u Prištini sa mesta učesnika osam različitih programa Maršalovog centa za strateške studije u Nemačkoj, javlja prištinski dnevnik Zeri. Ova odluka Amerike posledica je odbijanja Prištine da ukine takse na proizvode iz Srbije i BiH.

 • Haradinaj: Takse ne mogu biti važnije od dijaloga

  Haradinaj: Takse ne mogu biti važnije od dijaloga

  Sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije ne mogu biti važnije od dijaloga sa Beogradom, izjavio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj, i poručio da Priština neće dozvoliti da ukidanje te mere bude uslov za nastavak tog procesa.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane