Vesti
Politika

Koha: Pored kladionica biće ukinuti i sajtovi za klađenje

Zakon o zabrani igara na sreću stupio je na snagu juče, ali sajtovi za klađenje preko interneta i dalje funkcionišu. Međutim Poreska uprava Kosova je počela sa ukidanjem dozvola i za ove biznise, javlja prištinska Koha.
Koha: Pored kladionica biće ukinuti i sajtovi za klađenje
Ilustracija (Foto Kossev)

Klađenje je od juče i zvanično zabranjeno na Kosovu, a od pre nekoliko dana Poreska uprava počela je sa ukidanjem dozvola sajtovima za klađenje preko interneta. Do stupanja na snagu ovog zakona ukinuto je 40 takvih dozvola, prenosi Koha, dok su od juče automatski ukinute sve aktivnosti vezane za klađenje i kockanje.

Zakonodavna inicijativa za donošenje Zakona o zabrani igara na sreću pokrenuta je na predlog opozicione LDK nakon što su u martu, u rasponu od nekoliko dana, ubijena dvojica mladića u kazinima u Lipljanu i Suvoj Reci.

Inače, u kosovskim medijima se implicitno govorilo o tome da brat kosovskog premijera i poslanik u kosovskoj skupštini, Daut Haradinaj ima značajnog upliva u vlasništvu jednog lanca kockarskih objekata. On je juče te navode demantovao objasnivši da je „neko izgradio te objekte na njegovo ime“.

„Ne žurite da pričate. Izgradili su objekte „Pandora“ na moje ime. Ja nisam uznemiren zbog toga o čemu pričaju. Ali da kažeš nekome da stoji iza ili ispred toga, to je greška. Nisam deo nikakve vrste biznisa takve prirode i sa punim zadovoljstvom sam dao glas za zatvaranje tih biznisa“, rekao je on, prenosi Gazeta Express.Ostale vesti

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom o političko-bezbednosnoj situaciji na Кosovu, ali i toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 13.05.2021
Vučić: Jedna velika sila traži povlačenje Kfora
Imam informaciju, obaveštajnu, koja me brine, a to je da će jedna velika sila zatražiti povlačenje Kfora sa Kosova, rekao je predsednik Srbije.
  • 13.05.2021
Kurti najavljuje povećanje budžeta za KBS
Premijer Kosova Aljbin Kurti, najavio je danas da će prioritet vlade u narednim godinama biti povećanje budžeta Kosovskih bezbednosnih snaga kako bi Kosovo, kako kaže, imalo dobro obučenu vojsku.
  • 12.05.2021
Aktiv: Ne odbacujte ZSO
Formiranjem nove vlade Kosova otvara se prilika za pokretanje novih napora u unutrašnjem dijalogu i za preispitivanje prirode odnosa između Srba i kosovskih institucija, navodi se u novom istraživanju NVO Aktiv. Ova organizacija je objavila niz preporuka za predstavnike institucija u tom smislu i poziva ih da ne odbacuju ZSO.
  • 12.05.2021
Pahor sutra u Prištini
Slovenački predsednik Borut Pahor posetiće sutra Prištinu, gde će razgovarati sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani.
  • 12.05.2021
Oštra reakcija Srbije na izjavu izraelskog ambasadora o Kosovu
Izraelski ambasador u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da je Izrael priznao Kosovo pod pritiskom SAD, u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom. "Inače, nemojmo zaboraviti da je to urađeno u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom, a ne sa nama, sa Izraelom", kaže Vilan. Odgovara mu ministar spoljnih poslova Nikola Selaković koji kaže da su tvrdnje da je Srbija potpisala sporazum sa Kosovom u Vašingtonu netačne i da je reč o "svojevrsnom bezobrazluku".
  • 12.05.2021