Vesti
Politika

Ko je koga napao?

Predsednik SLS i poslanik u Skupštini Kosova Slobodan Petrović napadnut je od strane člana Srpske liste, Milana Kostića, javlja RTK live.
Ko je koga napao?
Priština, Skupština Kosova (Foto Kim)

Prema naovidima ove televizije, Petrovića je Kostić fizički napao u jednom restoranu u Prištini.

Nakon ovog događaja reagovala je Kosovska policija koja je ispitala osobu koja je napala Petrovića. Incident je potvrdio i sam Petrović.

Srpska lista: Petrović napao Kostića

Međutim, u saopštenju Srpske liste navodi se da je Slobodan Petrović napao Kostića i da je zbog toga priveden u policiju.

Prema tvrdnji predstavnika Srpske liste, Kostić je samo dao izjavu o celom događaju.

“Prilikom privođenja Slobodana Petrovića, visoki funkcioner njegove stranke Boban Stanković je u prisustvu policije na račun Kostića izrekao više ozbiljnih pretnji", saopštava Srpska lista.

“Nakon 1999. godine ovo je prvi put da u Prištini Srbin bude žrtva napada od strane drugog Srbina", navodi Srpska lista uz brojne optužbe na račun Petrovića.

Srpska lista zahteva od policije i zužilaštva da preduzmu neophodne radnje protiv Petrovića i Stankovića, jer je kako ističu, njihovo ponašanje neprihvatljivo.Ostale vesti

Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020