Vesti
Politika

KM: Vučić otvorio Odeljenje onkologije

Premijer je nako Banjske posetio Kosovsku Mitrovicu, gde su ga, ispred Upravne zgrade Zdavstvenog centra, dočekali zaposleni, predstavnici lokalne samouprave i građani.

KM: Vučić otvorio Odeljenje onkologije
Aleksandar Vučić (Foto RTS)

Premijer je pozdravljen gromoglasnim aplauzom okupljenih koji su bili većinom u belim mantilima, a mnogi građani su nosili zastave Republike Srbije.

U Kosovskoj Mitrovici Vučić je obišao Zdravstveni centar, gde je prisustvovao otvaranju novih prostorija Odeljenja onkologije, koje je finansirala Vlada Republike Srbije, a čija je vrednost iznosila preko 12 miliona dinara.

Vučić je na Odeljenju hirurgije prisustvovao i puštanju u rad skenera, vrednosti 45,7 miliona dinara, koji je, takođe, donacija Vlade Srbije, odnosto Ministarstva zdravlja.

U Kosovskoj Mitrovici je obišao i Dekanat Medicinskog fakulteta, i razgovarao sa zaposlenima. Premijer je odigrao i partiju šaha, a zatim, ručao sa studentima u studentskoj menzi.Ostale vesti

Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020
Predstavnici Beograda i Prištine nastaviće razgovore u Briselu u ponedeljak 27. septembra, potvrdio je specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.
  • 24.09.2020
Lajčak pozvao predstavnike Prištine i Beograda na sastanak
Specijalni izaslanik Evropske Unije (EU) za dijalog između Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak poslao je pozivnice Prištini i Beogradu za novi susret u okviru pregovora o normalizaciji odnosa, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz pouzdanih izvora u Briselu.
  • 24.09.2020
„ZSO nakon što Srbija prizna Kosovo“
O Zajednici srpskih optiština treba da se razgovara na predstojećem sastanku u Briselu, smatraju analitičari sa Kosova i dodaju da dijalog ne treba prekidati kada je konačno počeo da daje rezulate. Predsednika PDS-a Nenada Rašića izjava premijera Avdulaha Hotija je iznenadila.
  • 24.09.2020