Vesti
Politika

KM: Uklanjaju se obeležja Novog DSS sa sedišta stranke

Sa izloga sedišta Opštinskog odbora Novog DSS-a u Kosovskoj Mitrovici uklanjaju se stranačka obeležja.

KM: Uklanjaju se obeležja Novog DSS sa sedišta stranke
Uklanjanje obeležja (Foto prt.sc KoSSev)

Radnici uklanjaju veliki poster stranačkog lidera Miloša Jovanovića. Kako su licu mesta rekli za KoSSev, oni nisu deo stranke, već im je zadatak samo da uklone obeležja.

Predsednik Novog DSS za KiM i gradskog odbora stranke u Kosovskoj Mitrovici, Boris Janićijević, podneo je ostavku na ove funkcije, saopštio je pre dva dana u Skupštini Srbije, predsednik Aleksandar Vučić. On je obavestio poslanike da je predsednik Novog DSS-a za KiM podneo neopozivu ostavku zbog, kako je rekao, „cirkusa u Skupštini“.

KoSSev piše da se za potvrdu navoda o podnošenju ostavke od tada Janićijeviću obraćao u više navrata, ali da odgovori nisu stizali.

Istovremeno je objavljena i vest da je ceo pokrajinski odbor podneo ostavku, da bi agencija Beta prenela saopštenje navodno odbora koji je to demantovao, uz naznaku da oni postoje i dalje, prenosi KoSSev.

Potom je Janićijević ponovo za Kosovoonline demantovao tu vest, navodeći da je saopštenje stiglo iz centrale u Beogradu i da vest nije tačna. KoSSev je pokušao da od predsednika stranke dobije razjašnjenje situacije, ali se ni on nije javljao, niti odgovorio na pisanu poruku.Ostale vesti

Lajčak: Po sporazumu, Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u organizacijama

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija predstavlja prekretnicu u procesu normalizacije odnosa.

  • 21.03.2023
Hil: Potpis na sporazum nije mnogo važan, implementacija je pravo pitanje

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kristofer Hil i ukazao da je jedan od ključnih elementa sporazuma to što su obaveze obe strane deo procesa evropskih integracija.

  • 21.03.2023
Kurti očekuje da međunarodni faktori kazne Srbiju zbog nesprovođenja sporazuma

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da očekuje da će međunarodni faktori osuditi ponašanje Srbije zbog nesprovođenja sporazuma dogovorenog u Ohridu 18. marta.

  • 21.03.2023
Vučić: Za Srbiju pravno obavezujuće kada stavi potpis ili se usmeno saglasi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom evropskog sporazuma o Kosovu i aneksa o implementaciji, izjavio je da je za Srbiju pravno-obavezujuće kada stavi potpis ili pečat na nešto ili se sa tim usmeno saglasi.
  • 21.03.2023
Manojlović: Posledice sporazuma biće ulazak Kosova u NATO

Direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je da će posledica prihvatanja i implementacije francusko-nemačkog sporazuma biti ulazak Kosova u NATO.

  • 21.03.2023
Pretnje Kurtiju zbog ZSO

Bivši savetnik kosovskog premijera Aljbina Kurtija Škeljzen Gaši saopštio je da će gađati Kurtijevu kuću Molotovljevim koktelom, ako bude formirao Zajednicu opština sa srpskom većinom.

  • 21.03.2023