Vesti
Politika

Klokot: Manji odziv nego u prvom krugu

Sva biračka mesta u opštini Klokot otvorena su na vreme i glasanje protiče bez problema.
Klokot: Manji odziv nego u prvom krugu
Glasanje u Klokotu (Foto Klokot radio)

Kako javlja novinar Klokot radija, u prva dva sata glasanja zabeležen je manji odziv birača nego u prvom krugu.

Do 11 časova u Klokotu je na birališta izašlo 457 građana, saopštila opštinska izborna komisija. U tom mestu svoje pravo iskoristiće i raseljeni Srbi. Njih pedesetak bez problema stiglo je organizovano autobusom iz centralne Srbije.

U Klokotu na sedam biračkih mesta pravo glasa ima ukupno 3.297 birača. Na svim biračkim mestima prisutni su pripadnici Kosovske policije, a pojedina su obišli i međunarodni posmatrači.

U Klokotu su kandidati za predsednika opštine Saša Mirković iz SLS-a i Srećko Spasić iz "Srpske", koji je svoje biračko pravo iskoristio oko 8 časova.Ostale vesti

Stoltenberg: Zabrinjavajuće stanje na severu Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.

  • 26.09.2021
Borelj: Provokacije su neprihvatljive

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borelj, rekao je da nastavlja pažljivo da prati situaciju na severu Kosova i poručio obema stranama da su "neprihvatljive" sve dodatne provokacije ili jednostrane i nekoordinisane akcije.

  • 26.09.2021
Stefanović i Mojsilović obilaze vojne snage u Raškoj

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su danas obilazak dela srpskih vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

  • 26.09.2021
Albanija: Pozivamo Srbiju da povuče svoje oružane snage

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije izrazilo je zabrinutost zbog eskalacije situacije na severu Kosova i pozvalo Srbiju da povuče oružane snage upućene na administrativni prelaz sa Kosovom.

  • 26.09.2021
Šarl Mišel pozvao Beograd i Prištinu da spuste tenzije i nastave dijalog

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je Beograd i Prištinu da spuste tenzije na severu Kosova i da nastave pregovarački proces.

  • 26.09.2021
Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021