Vesti
Politika

Klokot: Manji odziv nego u prvom krugu

Sva biračka mesta u opštini Klokot otvorena su na vreme i glasanje protiče bez problema.
Klokot: Manji odziv nego u prvom krugu
Glasanje u Klokotu (Foto Klokot radio)

Kako javlja novinar Klokot radija, u prva dva sata glasanja zabeležen je manji odziv birača nego u prvom krugu.

Do 11 časova u Klokotu je na birališta izašlo 457 građana, saopštila opštinska izborna komisija. U tom mestu svoje pravo iskoristiće i raseljeni Srbi. Njih pedesetak bez problema stiglo je organizovano autobusom iz centralne Srbije.

U Klokotu na sedam biračkih mesta pravo glasa ima ukupno 3.297 birača. Na svim biračkim mestima prisutni su pripadnici Kosovske policije, a pojedina su obišli i međunarodni posmatrači.

U Klokotu su kandidati za predsednika opštine Saša Mirković iz SLS-a i Srećko Spasić iz "Srpske", koji je svoje biračko pravo iskoristio oko 8 časova.Ostale vesti

Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021
Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je za portal Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajkovićeva je kazala da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".
  • 23.02.2021
Kurti: Otvorićemo novo poglavlje u dijalogu
Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će Priština otvoriti novo poglavlje kroz iskren dijalog zasnovan na reciprocitetu i jednakosti.
  • 22.02.2021
Selaković se zahvalio ambasadoru Kazahstana zbog nepriznavanja Kosova
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim, kome je istakao opredeljenje za unapređenje i produbljivanje zajedničke saradnje.
  • 22.02.2021
CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.
  • 22.02.2021