Vesti
Politika

Klokot: Manji odziv nego u prvom krugu

Sva biračka mesta u opštini Klokot otvorena su na vreme i glasanje protiče bez problema.
Klokot: Manji odziv nego u prvom krugu
Glasanje u Klokotu (Foto Klokot radio)

Kako javlja novinar Klokot radija, u prva dva sata glasanja zabeležen je manji odziv birača nego u prvom krugu.

Do 11 časova u Klokotu je na birališta izašlo 457 građana, saopštila opštinska izborna komisija. U tom mestu svoje pravo iskoristiće i raseljeni Srbi. Njih pedesetak bez problema stiglo je organizovano autobusom iz centralne Srbije.

U Klokotu na sedam biračkih mesta pravo glasa ima ukupno 3.297 birača. Na svim biračkim mestima prisutni su pripadnici Kosovske policije, a pojedina su obišli i međunarodni posmatrači.

U Klokotu su kandidati za predsednika opštine Saša Mirković iz SLS-a i Srećko Spasić iz "Srpske", koji je svoje biračko pravo iskoristio oko 8 časova.Ostale vesti

Bisljimi: Moguć sastanak Kurtija i Vučića u oktobru

Zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač Prištine u dijalogu s Beogradom Besnik Bisljimi rekao je da bi sastanak Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića mogao da bude održan u oktobru, ali da za to još uvek nema zvanične potvrde.

  • 05.10.2022
Šubarić: Pokrenut postupak za poništenje odluke o razmeni zemljišta
Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić saopštila je večeras da je zajedno sa odbornicima Skupštine opštine i uz konsultacije sa predsedavajućim SO, a uvažavajući interese naroda,  pokrenula postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine donete na sednici 28. septembra.
  • 05.10.2022
SE: Završen sastanak, nije otpočela procedura prijema Kosova

U Savetu Evrope završena je diskusija o zahtevu Kosova za prijem u ovu organizaciju bez zakljucka o preciznom datumu stavljanja na agendu SE o ponovnoj raspravi, rekla je za Tanjug šef misije Srbije pri Savetu Evrope Aleksandra Đurović .

  • 05.10.2022
Radojević: Na severu Kosova samo jedan zahtev za preregistraciju vozila
Na Kosovu je 1. septembra stupila na snagu odluka vlasti u Prištini o preregistraciji vozila na RKS tablice, a prema rečima gradonačelnika Severne Mitrovice Milana Radojevića, do sada sada je u tom gradu podnet samo jedan zahtev za preregistraciju.
  • 04.10.2022
Poslanica Manojlović traži poništenje odluke o razmeni zemljišta
Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Tatjana Manojlović pozvala je odbornike Skupštine opštine Gračanica i gradonačelnicu Ljiljanu Šubarić da ponište, kako je navela, vrlo štetnu odluku o razmeni nepokretne imovine između Opštine Gračanica i Redže Šošija.
  • 04.10.2022
Ambasada Ukrajine: Manipulacija Kremlja Kosovom
Smatramo neprihvatljivim narative diktatora iz Кremlja koji pokušava manipulativno da iskoristi "kosovski presedan" za pokušaje da legitimiše agresiju Rusije na nezavisnu i suverenu evropsku državu – Ukrajinu, saopštila je ambasada Ukrajine u Beogradu.
  • 04.10.2022