Vesti
Politika

Klokot: Manji odziv nego u prvom krugu

Sva biračka mesta u opštini Klokot otvorena su na vreme i glasanje protiče bez problema.
Klokot: Manji odziv nego u prvom krugu
Glasanje u Klokotu (Foto Klokot radio)

Kako javlja novinar Klokot radija, u prva dva sata glasanja zabeležen je manji odziv birača nego u prvom krugu.

Do 11 časova u Klokotu je na birališta izašlo 457 građana, saopštila opštinska izborna komisija. U tom mestu svoje pravo iskoristiće i raseljeni Srbi. Njih pedesetak bez problema stiglo je organizovano autobusom iz centralne Srbije.

U Klokotu na sedam biračkih mesta pravo glasa ima ukupno 3.297 birača. Na svim biračkim mestima prisutni su pripadnici Kosovske policije, a pojedina su obišli i međunarodni posmatrači.

U Klokotu su kandidati za predsednika opštine Saša Mirković iz SLS-a i Srećko Spasić iz "Srpske", koji je svoje biračko pravo iskoristio oko 8 časova.Ostale vesti

Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem Kosova i da jednostranim potezima "nigde ne možemo da dođemo".
  • 22.10.2020