Vesti
Politika

Klif: EULEKS treba da ostane, kosovske institucije nespremne

Britanski ambasador Jan Klif smatra da EULEKS treba da ostane na Kosovu, jer kosovske institucije još uvek nisu spremne da se bave pitanjem ratnih zločina.
Klif: EULEKS treba da ostane, kosovske institucije nespremne
Jan Klif (Foto arhiva KIM)

"Nemojte misliti da su kosovske institucije spremne da se bave ratnim zločinima. Ja znam da su zločini izuzetno osetljivi. Mislim da je neophodno da se obrati više pažnje na ratne zločine i to zahteva ulogu EULEKS-a“, rekao je Klif u intervjuu listu Koha ditore.

Britanski ambasador smatra da ima još dosta u  jačanju lokalnih institucija, jer postoje neki ozbiljni slučajevi za koje je neophodno angažovanje sudija i tužioca iz EULEKS-a.Ostale vesti

Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021
Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je za portal Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajkovićeva je kazala da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".
  • 23.02.2021
Kurti: Otvorićemo novo poglavlje u dijalogu
Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će Priština otvoriti novo poglavlje kroz iskren dijalog zasnovan na reciprocitetu i jednakosti.
  • 22.02.2021
Selaković se zahvalio ambasadoru Kazahstana zbog nepriznavanja Kosova
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim, kome je istakao opredeljenje za unapređenje i produbljivanje zajedničke saradnje.
  • 22.02.2021
CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.
  • 22.02.2021