Vesti
Politika

Kfor: Vežba albanske vojske i KBS-a nije zastrašivanje Srba

Portparol Kfora Vićenco Graso demantovao je predsednika skupštinskog Odbora za Kosovo Milovana Drecuna koji je izjavio da je zajednička vežba albanske vojske i kosovskih bezbednosnih snaga namenjena zastrašivanju srpskog naroda i da Kfor o tome ćuti.
Kfor: Vežba albanske vojske i KBS-a nije zastrašivanje Srba
Vićenco Graso (Foto Novosti)

Graso je za list Danas rekao da je cilj vežbe bio "unapređenje kapaciteta potrage i spasavanja na brdovitom terenu, dakle, kapaciteta za spasavanje života".

"Širenje lažnih informacija izaziva nepotrebne bojazni u narodu i rizik je da se uspostavi okruženje u kojem jedan izolovani incident može da eskalira", istakao je portparol Kfora.

Drecun je u sredu na televiziji Pink rekao da je neprihvatljiva demonstracija velikoalbanske politike, da Albanija nema ni jedan osnov da šalje vojsku na Kosovo, sem ako nije okupatorska, te da je to što Albanija radi toliko opasno da se maltene graniči sa nezvaničnom objavom rata Srbiji.Ostale vesti

Rašić: Očekivao sam da će se dati prostor Samoopredeljenju
Predsednik Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić kazao je za RTV Kim da ga je odluka Ustavnog suda iznenadila. On je ocenio da će vlada na čelu sa Avdulahom Hotijem, ukoliko do nje dođe, biti slaba i kratkoročna.
  • 29.05.2020
Grenel traži da se poštuje odluka Ustavnog suda
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel rekao je da bi svi trebalo da poštuju odluku Ustavnog suda o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija za mandatara nove vlade, prenosi Koha.
  • 29.05.2020
Kosovski Ustavni sud odlučio da može da bude formirana nova vlada
Ustavni sud u Prištini odlučio je da nema potrebe za novim izborima na Kosovu i da je moguće formiranje nove vlade umesto razrešene Aljbina Kurtija. Odluka je objavljena na sajtu suda.
  • 29.05.2020
Palmer: Želimo novu vladu, nemamo favorita
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je danas da je Kosovu potrebna nova vlada, ističući da SAD nemaju favorita.
  • 28.05.2020

Nešto više od hiljadu pristalica pokreta Samoopredeljenje okupilo se na trgu oko zgrada kosovske skupštine i vlade, na probnom protestu, pred saopštavanje odluke ustavnog suda, kojom će biti odobren ili odbačen dekret Hašima Tačija da Avdulah Hoti iz Demokratskog saveza može da bude mandatar i formira novu kosovsku vladu. Protest je završen a pristalice Kurtijeve partije se polako razilaze.

  • 28.05.2020
Tači tvrdi da se

Kosovski predsednik Hašim Tači optužio je odlazećeg premijera Aljbina Kurtija i još nekolicinu ministara da se bave proizvodnjom droge i objavio snimak tvrdeći da se radi o njihovoj laoboratoriji za uzgoj narkotika u Prištini.

  • 28.05.2020