Vesti
Politika

“KFOR nije oročen već je vezan za uslove na terenu“

Nastavićemo sa našim prisustvom i delovanjem u okviru KFOR-a na Kosovu, izjavio u Beogradu pomoćnik generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju Tacan Ildem.
“KFOR nije oročen već je vezan za uslove na terenu“
Pripadnici Kfora (Foto Armend Nimani/AFP)

On je na 5. konferenciji NATO rekao da je pre dolaska u Beograd razgovarao sa komandantom KFOR-a u Prištini, koji mu je rekao da su oni spremni da "nastave tu priču".

"KFOR nije oročen već je vezan za uslove na terenu", rekao je Ildem.

On je pozdravio napredak Srbije na evropskom putu, pogotovo danas kada, kako je rekao, EU i NATO sarađuju češće nego ranije. Prema njegovim rečima, svi, pa i Srbija, treba da odlučuju o svom putu i NATO "nikog štapom ne tera" da se uključi u taj vojni savez.Ostale vesti

Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021
Lajčak i Bisljimi o integracijama, razvoju i dijalogu
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa potpredsednik kosovske vlade Besnikom Bisljimijem o Kosovu.
  • 15.04.2021