Vesti
Politika

Kfor najavljuje pokrete trupa i vežbe širom Kosova

Međunarodna vojna misija na Kosovu (KFOR) najavila je nastavak izvođenja uobičajenih vežbi i pokreta trupa u cilju spremnosti da garantuje bezbednost i sigurnost svim ljudima na Kosovu.
Kfor najavljuje pokrete trupa i vežbe širom Kosova
Kfor (Foto arhiva Kim)

„U narednim danima biće nekih pokreta trupa Kfora u različitim delovima Kosova. To je samo uobičajena proba raspoređivanja i procedura. Situacija je i dalje pod kontrolom bez znakova mogućih pretnji “, navodi se u tekstu objavljenom na Fejsbuk stranici Kfora.

Uz objavu je postavljen i video koji prikazuje jedinice Kfora kako obavljaju redovne zadatke.Ostale vesti

Kurti: Nezakonita i štetna odluka o ukidanju mere reciprociteta
Bivši premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je da je odluka Vlade Kosova da ukine mere reciprociteta protiv Srbije nezakonita i štetna.
  • 06.06.2020
Lajčak:Priština pokazala opredeljenje za nastavak dijaloga

Specijalni predstavnik EU za dijalog o Kosovu i Zapadni Balkan Mirolav Lajčak pozdravio je odluku Vlade Kosova o ukidanju "mere recirociteta".

  • 06.06.2020
Tači pozdravio odluku o ukidanju

Vladinu odluku o uklanjanju "reciprociteta" pozdravio je kosovski predsednik Hašim Tači, rekavši da je sada odgovornost na Beogradu.

  • 06.06.2020
Vlada Avdulaha Hotija poništila “mere reciprociteta“

Nova kosovska vlada premijera Avdulaha Hotija poništila je odluke kojima je izrečena "mera reciprociteta" prema centralnoj Srbiji.

  • 06.06.2020
Vučić: Neće u Kačaniku da dočekuju srpsku reprezentaciju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ne može očekivati da će velike sile promeniti stav o samoproglašenoj nezavisnosti Kosova, kao ni stav da nema promene granica.
  • 06.06.2020
Hoti: Vrlo brzo ćemo ukloniti prepreke za nastavak dijaloga
Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je će "vrlo brzo" biti ukinute prepreke za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, kao i da se početak razgovora može brzo očekivati - čim budu uklonjenje mere za kretanje, promet i putovanje.
  • 05.06.2020