Vesti
Politika

Keri danas u Prištini, sutra u Beogradu

Državni sekretar SAD-a Džon Keri posetiće danas Prištinu, gde će se sastati sa najvišim kosovskim predstavnicima i razgovarati o "bilateralnim i regionalnim pitanjima", potvrđeno je iz Stejt departmenta.
Keri danas u Prištini, sutra u Beogradu
Džon Keri (Foto VOA)

Kako je potvrdio američki ambasador na Kosovu Greg Delavi, Keri će se u Prištini sastati sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Hašimom Tačijem i zamenikom kosovskog premijera Branimirom Stojanovićem.

Posle današnje posete Prištini, američki državni sekretar boraviće sutra u Beogradu gde će učestvovati na OEBS-ovoj ministarskoj konferenciji, na kojoj će biti i njegov ruski kolega - ministar spoljnih poslova Ruske federacije, Sergej Lavrov.

Iz američke administracije, ranije prošle nedelje, najavljeno je da će se Keri u Beogradu sastati i sa predstavnicima civilnog društva iz regiona koje svojim prisustvom pokriva OEBS.

Iz Beograda, Keri će otputovati za Nikoziju, a potom i za Atinu.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021