Vesti
Politika

Keri danas u Prištini, sutra u Beogradu

Državni sekretar SAD-a Džon Keri posetiće danas Prištinu, gde će se sastati sa najvišim kosovskim predstavnicima i razgovarati o "bilateralnim i regionalnim pitanjima", potvrđeno je iz Stejt departmenta.
Keri danas u Prištini, sutra u Beogradu
Džon Keri (Foto VOA)

Kako je potvrdio američki ambasador na Kosovu Greg Delavi, Keri će se u Prištini sastati sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Hašimom Tačijem i zamenikom kosovskog premijera Branimirom Stojanovićem.

Posle današnje posete Prištini, američki državni sekretar boraviće sutra u Beogradu gde će učestvovati na OEBS-ovoj ministarskoj konferenciji, na kojoj će biti i njegov ruski kolega - ministar spoljnih poslova Ruske federacije, Sergej Lavrov.

Iz američke administracije, ranije prošle nedelje, najavljeno je da će se Keri u Beogradu sastati i sa predstavnicima civilnog društva iz regiona koje svojim prisustvom pokriva OEBS.

Iz Beograda, Keri će otputovati za Nikoziju, a potom i za Atinu.Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021