Vesti
Politika

KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici

Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Pripadnici KBS-a (Foto Predsedništvo Kosova)

U prostorijama Skupštine opštine Južna Mitrovica ministar odbrane Armend Mehaj i gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri potpisali ugovor o prenosu nepokretne imovine ove opštine na upotrebu od strane KBS.

"Ova imovina zauzima ukupno 191 hektar i služiće za obuku i druge potrebe KBS-a, za razvijanje veština, kapaciteta i operativne spremnosti za izvršavanje ustavne misije i zakonskih dužnosti u službi svih građana, bez obzira na etničku, versku i rasnu pripadnost. Dotični prostor je dugi niz godina služio kao mesto za obuku policije, KFOR-a i KBS-a“, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Petković: Kurti za šaku glasova izaziva krizu
Priština svojim ponašanjem jasno pokazuje da ih ne interesuje Briselski sporazum, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 24.09.2021
Jovanović: Građani Parteša se osećaju zapostavljeno
Nezavisni kandidat za gradonačelnika Parteša Jugoslav Jovanović kaže da se za lokalne izbore kandidovao kako bi pomogao svojim sugrađanima.
  • 24.09.2021
Stojanović: Bez visoke politike
Kandidat za predsednika opštine Gračanica Branimir Stojanović kaže da je vreme je da lokalni političari prestanu da se bave visokom politikom i da se usresrede na lokalne probleme građana.
  • 24.09.2021
Vučić zabrinut zbog prebijanja kosovskih Srba
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zabrinutost zbog prebijanja kosovskih Srba i rekao da ukoliko postoji Briselski sporazum, očekuje da se što pre počne sa formiranjem Zajednice srpskih opština.
  • 23.09.2021
Rakić: Situacija na severu napetija nego prethodnih dana
Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić ocenio je danas da je situacija na severu Kosova, gde od ponedeljka traje blokada puteva i protesti Srba zbog odluke kosovske vlade o reciprocitetu sa registarskim tablicama, napetija nego prethodnih dana.
  • 23.09.2021
Stojanović: ZSO šansa za Srbe da prežive
Reagujući na privođenje srpskih mladića zbog postavljanja bilborda s porukom „Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština“, kandidat za predsednika Opštine Gračanica Branimir Stojanović kaže da takvim postupkom kosovske vlasti žele da potpuno ugase ideju o ZSO.
  • 23.09.2021