Kancelarija za KiM traži oslobađanje dvojice Srba

“Jučerašnje privođenje direktora OŠ "Mladen Marković" iz Vitine, Trajana Trajkovića i Tehničke škole u Vrbovcu Dalibora Dajića je napad na srpski narod u Кosovskom Pomoravlju i najflagrantniji primer pravnog nasilja kojem su sve češće izloženi ugledni Srbi”, poručuju iz Kancelarije za KiM nakon hapšenja dvojice Srba na prelazu Bela Zemlja.

Podeli ovaj članak sa:
  • Prelaz Bela Zemlja (Foto arhiva Kim)

Iz Kosovske policije je saopšteno da su na prelazu Bela Zemlja uhapšena dvojica Srba zbog navodnog dela špijunaže.

Međutim, iz Кancelarije za Кosovo i Metohiju navode da je ovo hapšenje zapravo zastrašivanja srpskog naroda Кosovu.

“Tražimo hitno oslobađanje dvojice naših sugrađana koji su juče na administrativnom prelazu Кončulj lišeni slobode prilikom pokušaja da uđu u centralnu Srbiju. Zahtevamo da međunarodne institucije na terenu intervenišu kako bi bio sprečen nastavak ove brutalne kampanje, a direktori srpskih škola najhitnije oslobođeni”.

Кancelarija za Кosovo i Metohiju je, kako je saopšteno, privedenim Srbima obezbedila advokata i svu potrebnu pravnu podršku.

Ostale vesti

  • "Podrška postizanju sporazuma sa Prištinom"

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom koji je trajao skoro tri puta duže nego što je predviđeno, da gotovo ni sa kim nije imao tako dug razgovor u četiri oka. Makron poručuje da je Srbija velika evropska nacija.

  • „Razgraničenje je rešenje u nedostatku rešenja“

    „Razgraničenje je rešenje u nedostatku rešenja“

    „Ako Srbima kažete da je nezavisnost Kosova rešenje to znači destabilizaciju“. Zato rešenje treba tražiti u okviru Rezolucije 1244, smatra Rada Trajković. Dukađin Gorani veruje da će rešenja biti i da će ono biti posledično. Za Nenada Rašića i Antona Berišaja podela je nešto najgore i ona kao opcija nije prihvatljiva.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane