Vesti
Politika

Kamioni sa namirnicama na severu

Kamioni, koje je obezbedila kosovska vlada i resorno ministarstvo, sa nekim od osnovnih životnih namirnica, raspoređeni su i danas na severu Kosova.
Kamioni sa namirnicama na severu
Kamioni sa namirnicama (Foto Kontakt)

Dva kamiona, danas oko podneva, stigla su u severni deo Mitrovice, u naselje Bošnjačka mahala.

Kamioni sa namirnicama, koje su u prodaji, nalaze se ispred Administrativne kancelarije.

Koordinator kosovskog Ministarstva trgovine i industrije, Gazmend Hoti, izjavio je novinarima da je odluku o slanju kamiona sa namirnicama na sever Kosova donela Vlada Kosova i pomenuto ministarstvo.

Kamioni se nalaze na četiri mobilne tačke prodaje namirnica koje nedostaju severu Kosova, odnosno, opštinama - Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, rekao je Hoti.

Akcija se sprovodi bez problema i za sada nije bilo nikakvih incidenata, rekao je on.

Upitan, da li na severu ima krize, zvaničnik kosovskog Ministarstva trgovine je odgovorio: "Pošto građani ne kupuju robu, nema nikakve krize".

On je naveo da je juče bilo prodaje, a da je danas malo i da čekaju. A na pitanje, zašto nema srpske robe u prodaji, kaže da je to zbog činjenice, jer nije plaćena taksa na tu robu.

Vlada Kosova je juče donela odluku o otvaranju prodajnih mesta na severu Kosova, a u saradnji sa kosovskim preduzećima.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020