Vesti
Politika

Kamioni sa namirnicama na severu

Kamioni, koje je obezbedila kosovska vlada i resorno ministarstvo, sa nekim od osnovnih životnih namirnica, raspoređeni su i danas na severu Kosova.
Kamioni sa namirnicama na severu
Kamioni sa namirnicama (Foto Kontakt)

Dva kamiona, danas oko podneva, stigla su u severni deo Mitrovice, u naselje Bošnjačka mahala.

Kamioni sa namirnicama, koje su u prodaji, nalaze se ispred Administrativne kancelarije.

Koordinator kosovskog Ministarstva trgovine i industrije, Gazmend Hoti, izjavio je novinarima da je odluku o slanju kamiona sa namirnicama na sever Kosova donela Vlada Kosova i pomenuto ministarstvo.

Kamioni se nalaze na četiri mobilne tačke prodaje namirnica koje nedostaju severu Kosova, odnosno, opštinama - Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, rekao je Hoti.

Akcija se sprovodi bez problema i za sada nije bilo nikakvih incidenata, rekao je on.

Upitan, da li na severu ima krize, zvaničnik kosovskog Ministarstva trgovine je odgovorio: "Pošto građani ne kupuju robu, nema nikakve krize".

On je naveo da je juče bilo prodaje, a da je danas malo i da čekaju. A na pitanje, zašto nema srpske robe u prodaji, kaže da je to zbog činjenice, jer nije plaćena taksa na tu robu.

Vlada Kosova je juče donela odluku o otvaranju prodajnih mesta na severu Kosova, a u saradnji sa kosovskim preduzećima.Ostale vesti

Vučić: Teško leto i jesen po pitanju Kosova
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zemlju očekuju "teško leto i jesen" po pitanju Kosova.
  • 07.07.2020
Lajčak s nemačkim zvaničnicima uoči dijaloga Beograda i Prištine
Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak razgovarao je u Berlinu o predstojećem dijalogu Beograda i Prištine s nemačkim predsednikom Frankom Valterom Štajnmajerom, šefom diplomatije Hajkom Masom i savetnikom Angele Merkel za spoljne poslove Janom Hekerom.
  • 07.07.2020
Makron dočekao Hotija u Jelisejskoj palati
Predsednik Francuske Emanuel Makron dočekao je danas premijera Kosova Avdulaha Hotija u Jelisejskoj palati, preneo je Hoti na Tviteru.
  • 07.07.2020
Dijalog Prištine i Beograda: Start ili reset

Posle višegodišnje pauze Evropska unija će krajem ove nedelje ponovo pokrenuti dijalog Beograda i Prištine sa mrtve tačke. Iako su, zvanično, poslednji razgovori održani 2018. godine, suštinski dijalog ne postoji od kraja 2015. Ubrzanje nastavka dijaloga sledi nakon formiranja nove vlasti u Prištini, popuštanja kosovske strane u vezi sa taksama na uvoz robe iz centralne Srbije i neuspelog pokušaja Vašingtona da pregovore oživi "na svom terenu".

  • 07.07.2020
Hoti u Parizu sa Makronom, Vučić u četvrtak
Kosovski premijer Avdulah Hoti sastaće se danas u Parizu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom. 
  • 07.07.2020
Vučić i Hoti 12. jula u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.
  • 06.07.2020