Vesti
Politika

Kamberi: SPS provocirao u Velikom Trnovcu

Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i nosilac liste "Koalicija Albanaca doline" Šaip Kamberi rekao je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress da glasanje u Osnovnoj školi "Muharem Kadriju" u Velikom Trnovcu jutros nije počelo zbog provokacija ljudi iz SPS-a koji su došli sa strane i da je jasno da vladajuća koalicija na sve moguće načine pokušava da spreči predstavljanje Albanaca u Skupštini Srbije.
Kamberi: SPS provocirao u Velikom Trnovcu
Šaip Kamberi (Foto FoNet/Ljiljana Stojanović)

"Funkcioner SPS, koji je ovde došao iz Subotice, jutros je rekao članovima biračkog odnora, Albancima da je "ovo Kraljevina" i da oni mogu da rade šta hoće. Pored provociranja, on je prekršio i Ustav Srbije i za to bi morao da snosi konsekvence", rekao je Kamberi.

On kaže da su članovi SPS došli u Veliki Trnovac da bi provocirali ljude.

"Kada vi dođete u najveće albansko selo u Srbiji i dajete takve izjave i pretite ljudima iz PDD da ćete ’sve sutra da uhapsite’ kao što je to
uradio visoki funkcioner SPS Veljko Odalović, jasno je da je namera bila da se spreči održavanje izbora", rekao je Kamberi.

On je dodao da su predstavnici SPS, koji su došli sa strane, dakle ne iz Bujanovca, prošlog puta govorili članovima biračkog odbora, Albancima, da su "divljaci".

"Mi nismo hteli da dižemo galamu tada jer ne želimo da neko nas optužuje za opstrukciju izbornog procesa ali sad više nismo mogli da ćutimo", rekao je Kamberi i dodao da će u Velikom Trnovcu na izborima svakako odlučivati glasači u toj izbornoj jedinici a ne neko sa strane.

Kamberi smatra da dojava o bombi treba samo da opere sve te postupke i pretnje.

"Ta dojava o bombi je stigla u 10 sati a izbori su trebali da počnu još u 7 i to se nije dogodilo", rekao je Kamberi.

On ne zna koja je procedura posle ovoga, sem da RIK mora da donese konačnu odluku.

Kaže i da nema nikakvog sastanka sa Veljkom Odalovićem koji, precizira, "eno stoji ispred škole u Velikom Trnovcu".

U slučaju da Koalicija Albanaca doline osvoji jedfna mandat u Skupštini Srbije, SPS bi imao poslanika manje.

Poznavaoci prilika ocenjuju da je Veliki Trnovac i besomučno ponavljanje izbora na jednom biračkom mestu u ovom selu zapravo odličan izgovor da ova Vlada Srbije, koja je u tehničkom mandatu, i dalje nastavlja da odlučuje, ali i da ne mogu da se donose bitne odluke o eventualnim sankcijama Rusiji jer nema ni nove Skupštine, ni nove Vlade.Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022