Vesti
Politika

Kamberi: Na liniji sa Kosovom i Albanijom

Predstavnik "Koalicije Albanaca doline" Šaip Kamberi zahvalio je albanskim političarima sa Kosova na podršci, nakon što je, posle ponovljenih izbor na jednom biračkom mestu u Bujanovcu, osvojio mandat poslanika u Skupštini Srbije i dodao se raduje zajedničkom radu sa Aljbinom Kurtijem, Ljumirom Abdidžikuom i Memljijem Krasnićijem.
Kamberi: Na liniji sa Kosovom i Albanijom
Šaip Kamberi (Foto FoNet/Ljiljana Stojanović)

"Prvo, beskrajna zahvalnost premijeru Republike Kosovo, gospodinu Aljbinu Kurtiju! Hvala ti puno Aljbine. Posebna je čast što naša politika iskazana u Skupštini Srbije uživa otvorenu i punu podršku Vas, kao premijera i kao nosioca liste najglasanijih u Republici Kosovo", napisao je Kamberi na svom Fejsbuk nalogu.

On smatra da Kurtijeva podrška odražava njegovu "posvećenost interesima Albanaca preševske doline", kako tvrdi, "potlačenih i diskriminisanih od Republike Srbije".

Kamberi je zahvalio i liderima najvećih opozicionih partija Ljumiru Abdidžikuu iz Demokratskog saveza Kosova i Memljiju Krasnićiju iz Demokratske partije Kosova, navodeći da je njihova podrška pokazatelj političke zrelosti u korist kvalitetne albanske lokalne politike i da je u službi "izgradnje jedinstva Republike Kosovo prema preševskoj dolini".

On je dodao da će Albanci sa juga centralne Srbije biti "na liniji sa Kosovom i Albanijom", te da očekuje saradnju u tom pogledu.

"Aljbine, Ljumire i Memlji, vaša podrška govori i o aktuelnom konsenzusu vlasti i opozicije na Kosovu za sprovođenje dostojne albanske politike u preševskoj dolini koja je koordinirana među nama. Kao poslanik preševske doline radujem se zajedničkom radu u ovom pravcu, sa Vama i ostalim izabranim predstavnicima preševske doline", napisao je Kamberi.Ostale vesti

Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022
Kurti sa Lajčakom o vrednostima i svrsi dijaloga
Na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka je bilo reči o dosadašnjem napretku, konstruktivnom pristupu tokom procesa dijaloga u Briselu, principima, vrednostima i svrsi ovog procesa, saopšteno je medijima.
  • 27.06.2022
Ružić tvrdi da mu je zabranjen ulazak na Kosovo
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je da mu je zabranjen ulazak na Kosovo iako je, kako navodi, uredno i blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima.
  • 27.06.2022
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta odbili da dođu na sastanak o proveri u pravosuđu
Predstavnici Sudskog i Tužilačkog saveta Kosova odbili su da prisustvuju današnjem sastanku radne grupe koja treba da pripremi dokumenta o proveri u oblasti pravosuđa.
  • 27.06.2022