Vesti
Politika

"Kako SAD i EU vladaju svetom ako ne mogu da reše Balkan?"

Ramuš Haradinaj pozvao EU i SAD da završe posao u regionu i zapitao kako dve sile mogu da vode svet, ako već dve decenje ne mogu da reše problem na Balkanu.
Ramuš Haradinaj (Foto N1)

Kosovski premijer je, kako prenosi KTV, rekao da situacija na Kosovu nije održiva i da, ukoliko Prištinu i dalje, kako je rekao, budu držali u nezvesnosti i ne ulože svoju energiju u rešavanje problema, to će pogoditi ceo region.

"Ako SAD i Vašington ne investiraju svoju energiju ovde, mislim da će ceo region biti pogođen. Situacija na Kosovu nije održiva, ukoliko će nas do daljnjeg držati u neizvesnosti", rekao je Haradinaj i dodao da nije u redu držati dva miliona ljudi u neizvesnosti.

Tvrdi da je neretko u svojim razgovorima sa evropskim i američkim zvaničnicima bio iskren, pa su možda njegovi stavovi mogli biti svhaćeni i kao pretnja.

"Priznale su nas 23 države članice EU i preostalih pet bi trebalo isto da uradi. Priznalo nas je 100 država, hajde da završimo ovaj posao", rekao je Haradinaj.Ostale vesti

„Razmena teritorija Srbije i Kosova bi bila veoma opasna“
Razmena teritorija Srbije i Kosova "bi bila veoma opasna", izjavio je izaslanik EU Miroslav Lajčak francuskom listu Mond, navodeći da je dijalog zastao zbog izbora na Kosovu, ali da je Evropska unija zadovoljna što je vraćeno ključno jedinstvo sa SAD u politici prema Zapadnom Balkanu.
  • 27.01.2021
Tri predloga za Srbiju i Kosovo
Međunarodna krizna grupa (ICG) u novom izveštaju navodi da bi dve strane u dijalogu Beograda i Prištine trebalo da javno priznaju potrebu za kompromisom.
  • 27.01.2021
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi rekao je da je do sada pristiglo oko 120.000 prijava iz dijaspore, onih koji žele da se registruju za glasanje na izborima, a da je odobreno je oko 44.000 zahteva, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 27.01.2021
Stefanović sa Federićijem: Održati saradnju na profesionalnom nivou
Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se sa komandantom Kfora general-majorem Frankom Federićijem. "Od Kfora se očekuje da obezbedi sigurno okruženje za sve etničke grupe u južnoj srpskoj pokrajini", rekao je Stefanović.
  • 26.01.2021
Aljbinu Kurtiju po drugi put zabranjeno da se kandiduje za poslanika
Izborni panel za žalbe u Prištini (IPŽ) zabranio je učešće na izborima 14. februara svim poslaničkim kandidatima koji su u protekle tri godine pravosnažno osuđivani na Kosovu, među kojima je i nosilac liste i kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
  • 26.01.2021
Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić iz Gračanice i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021