Kadri Veselji reizabran za predsednika vladajuće DPK

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji ponovo je izabran za predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova, druge po broju poslanika u parlamentu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

Na izbornoj skupštini stranke u Prištini, Veselji je bio jedini kandidat za predsednika. Izabran je bez ijednog glasa protiv i bez uzdržanih.

Preko statusa na društvenim mrežama, Veselji se zahvalio svim delegatima Devete konvencije i rekao da je ovo velika čast za njega, ali i odgovornost pred njima i svakim građaninom.

"Izražavam svoju zahvalnost hiljadama građana koji su učestvovali širom Kosova u veoma uzornom i demokratskom izbornom procesu. Radiću sa svima da Kosovo, u novoj deceniji, nema dileme za pravac kojim ide, već jasnu odgovornost i viziju".

"Radiću na tome da bude ostvaren amanet onih koji su dali sve za slobodu i državu, da ostvare snove o novim generacijama", naveo je Veselji.

Veselji je prvi put izabran za predsednika DPK u maju 2016. Godine. I tada je bio jedini kandidat. Mesto predsednika prethodno je napustio sadašnji kosovski predsednik Hašim Tači.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane