Vesti
Politika

“Kada je Tači rekao da se povlači?”

Generalni sekretar DPK Basri Musmurati izjavio je da aktuelni premijer i lider te stranke Hašim Tači nikada nije izjavio da će povući kandidaturu za premijera.
“Kada je Tači rekao da se povlači?”
Hašim Tači (Foto Novosti)

Upitan da li je Tači odlučio da se povuće, Musmurati je za portal gazetaexpress.com odgovorio pitanjem - "Kada je Hašim rekao da će se povući?".

Ocenio je da su vesti o povlaćenju Tačija iz trke za premijera u novom mandatu Vlade Kosova, špekulacije kojima mediji pune svoje stranice.

"Sve ćete saznati kasnije. Sporazum će vrlo brzo biti postignuti”, istakao je Musmurati.

Istovremeno, član Predsedništva DSK, Naser Osmani rekao je da nema promene sporazuma i da je lider te stranke Isa Mustafa kandidat za premijera.

I on je informacije o promeni sporazuma koji su postigli Mustafa i Tači, ocenio kao spekulacije u medijima.

"Nema nikakvog odstupanja od osnovnog sporazuma. Te izjave nisu tačne. Ne znam čije su. Prvi sporazum ostaje na snazi i nema nikakvih drugih kretanja", kazao je Osmani za portal gazetaexpress.com.

On je naveo da će se u ponedeljak održati nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova na kojoj će biti izabran predsednik i petorica podpredsednika Skupštine Kosova, premijer i Vlada Kosova.

Iako je bilo najavljeno da će se najverovatnije u utorak, i sredu postpisati koalicioni sproazum i utvrditi program i kadrovska rešenja nove Vlade, do toga nije došlo zbog putovanja kosovskog premijera na sednicu Saveta bezbednbosti UN koja će se održati u četvrtak.Ostale vesti

Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem Kosova i da jednostranim potezima "nigde ne možemo da dođemo".
  • 22.10.2020