Vesti
Politika

“Kada je Tači rekao da se povlači?”

Generalni sekretar DPK Basri Musmurati izjavio je da aktuelni premijer i lider te stranke Hašim Tači nikada nije izjavio da će povući kandidaturu za premijera.
“Kada je Tači rekao da se povlači?”
Hašim Tači (Foto Novosti)

Upitan da li je Tači odlučio da se povuće, Musmurati je za portal gazetaexpress.com odgovorio pitanjem - "Kada je Hašim rekao da će se povući?".

Ocenio je da su vesti o povlaćenju Tačija iz trke za premijera u novom mandatu Vlade Kosova, špekulacije kojima mediji pune svoje stranice.

"Sve ćete saznati kasnije. Sporazum će vrlo brzo biti postignuti”, istakao je Musmurati.

Istovremeno, član Predsedništva DSK, Naser Osmani rekao je da nema promene sporazuma i da je lider te stranke Isa Mustafa kandidat za premijera.

I on je informacije o promeni sporazuma koji su postigli Mustafa i Tači, ocenio kao spekulacije u medijima.

"Nema nikakvog odstupanja od osnovnog sporazuma. Te izjave nisu tačne. Ne znam čije su. Prvi sporazum ostaje na snazi i nema nikakvih drugih kretanja", kazao je Osmani za portal gazetaexpress.com.

On je naveo da će se u ponedeljak održati nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova na kojoj će biti izabran predsednik i petorica podpredsednika Skupštine Kosova, premijer i Vlada Kosova.

Iako je bilo najavljeno da će se najverovatnije u utorak, i sredu postpisati koalicioni sproazum i utvrditi program i kadrovska rešenja nove Vlade, do toga nije došlo zbog putovanja kosovskog premijera na sednicu Saveta bezbednbosti UN koja će se održati u četvrtak.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021