Vesti
Politika

Još nema dogovora o koaliciji

Ni posle sinoćnjeg tročasovnog sastanka, nije postignut koalicioni sporazum o formiranju vlade Kosova između Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova.
Još nema dogovora o koaliciji
Vlada Kosova (Foto Kim)

Na sastanku sa Aljbinom Kurtijem i Isom Mustafom bili su i ambasadori Nemačke, Italije, Velike Britanije i Francuske. Američki ambasador nije prisustvovao sastanku.

Ambasadori zapadnih zemalja nisu se obraćali medijima kada su napuštali zgradu kosovske skupštine.

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da sa pokretom Samoopredeljenje i dalje nema dogovora oko formiranja buduće kosovske vlade, ostavljajući otvorenu mogućnost da do sporazuma ipak dođe. Dok je potpredsednica Pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiju optužila kosovskog predsednika Hašima Tačija da ne želi koaliciju između PS i DSK.

Predsednik Samoopredeljenja i mandatar Aljbin Kurti ima rok da do 4. februara predstavi skupštini sastav nove vlade ili da saopšti da u tome nije uspeo.Ostale vesti

Vučić: O Kosovu pregovaramo sa Zapadom, ne sa Albancima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd o Kosovu de fakto pregovara sa Zapadom, a ne sa Albancima, kao i da srpska strana u eventualom nastavku dijaloga sa Prištinom izlazi sa istom platformom kao i ranije, ali i da sada ne vidi nikakvo rešenje.
  • 02.07.2020
Biber: Vučić nije dobio šta je želeo
Direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber smatra da je apsolutna pobeda predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".
  • 02.07.2020
Hoti uzvraća posetu
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u službenu posetu Tirani.
  • 02.07.2020
Lajčak i Palmer: EU i SAD nisu rivali
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručili su da SAD i EU nisu rivali i da imaju iste ciljeve i vizije za region Zapadnog Balkana.
  • 01.07.2020
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da uprkos realnim izazovima postoji pozitivna dinamika u odnosima Srbije i SAD koje su, između ostalog i važan partner u procesu postizanja trajnog i prihvatljivog rešenja kosovskog problema.
  • 01.07.2020
Vučić: Niko mi neće naređivati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje uskoro važne posete Beogradu, za koji dan, a sve se one tiču Kosova i Metohije.
  • 01.07.2020