Vesti
Politika

Još jedno hapšenje na Jarinju: Nezakonita prodaja romske imovine

Još jedno lice uhapšeno je danas na Jarinju, a u pitanju je 54-godišnji stanovnik Kosova. On je uhapšen je zbog falsifikovanja dokumenata.
Još jedno hapšenje na Jarinju: Nezakonita prodaja romske imovine
Administrativni prelaz Jarinje (Foto Kim)

U pitanju je A.D. (1968) koji je do današnjeg dana, boravio van Kosova, zajedno sa još jednim osumnjičenim E.B. Obojica se terete da su falsifikovali isprave u vezi sa nezakonitom prodajom 30 nekretnina koje pripadaju romskoj-aškalijskoj i egipćanskoj zajednici u Južnoj Mitrovici.

Inspektori Uprave za istraživanje privrednog kriminala i korupcije u Južnoj Mitrovici su još 6. juna prošle godine dobili dojave o tome da je prodato 30 nekretnina, svaka vrednosti od 5 do 7 hiljada evra, ali da je to učinjeno preko falsifikovanja isprava.

Policija je za ovim osobama tragala prethodnih meseci. Sada je A.D. određen pritvor od 48 sati. Međutim, policija tereti i advokata B.K, te posrednika E.J. za još jedno krivično delo – zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Na Jarinju je danas zadržan i 41-godišnji Srbin iz Beograda zbog novčane kazne od ranije, koja je sada preinačena u kaznu zatvora, saopštila je Kosovska policija.Ostale vesti

„Kurti nema pravo da iznosi u javnost imena osumnjičenih za nemire“
Poznavaoci političkih i bezbednosnih pitanja na Kosovu ocenili su da premijer Aljbin Kurti nema pravo da se meša u poslove pravosudnog sistema, a još manje da iznosi u javnost imena osoba osumnjičenih za nerede na severu Kosova poslednjih dana.
  • 10.06.2023
Kosovska vlada o Raminom nacrtu statuta za ZSO
Kosovska vlada se izjasnila povodom nacrta statuta koji je predložio premijer Albanije, Edi Rama. Prema navodima izvršne vlasti, Kosovu je potrebna podrška, ali ne i posrednici.
  • 10.06.2023
"Na terenu ne postoji volja za izlazak na izbore u četiri opštine na severu Kosova, kaže glavna i odgovorna urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević. "Ipak to ne znači da Vučić ne može da ih ubedi. Ali, mislim i da je Vučić svestan toga da će mnogo više izgubiti ako bi u ovom trenutku takve zahteve izneo pred Srbe", kazala je Lazarevićeva u novom izdanju emisije "Dogovor!?" Radija Kim. Politički analitičar Fadilj Ljepaja kaže da je pitanje da li će Srbi izaći na izbore, dok Miodrag Milićević iz Aktiva smatra da su izbori samo polurešenje.
  • 10.06.2023
Bisljimi: Ne možemo da žrtvujemo suverenitet da bi Srbija napustila rusku orbitu
Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi je izjavio da Vlada Kosova ne može da "žrtvuje svoj suverenitet zarad međunarodnih interesa da Srbija napusti rusku orbitu".
  • 10.06.2023
Haradinaj: Poslednji trenutak da Kurti pređe na pravu stranu

Kosovo prolazi kroz teške trenutke, zbog tvrdoglavosti premijera i neodlučnosti predsednice, saopštio je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

  • 10.06.2023
Završen još jedan protest ’’Srbija protiv nasilja’’
Učesnici šestog protesta "Srbija protiv nasilja" večeras su nešto posle 21.30 počeli da se razilaze sa raskrsnice ispred zgrade Vlade Srbije.
  • 09.06.2023