Jevtić zadovoljan izveštajem Stejt departmenta

Povodom godišnjeg izveštaja o stanju ljudskih prava Stejt departmenta koji se odnosi na Kosovo, potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić kaže da je konačno u izveštaju predstavljena slika onakva kakva jeste.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić kaže da je vrlo važno predstaviti realne probleme koji su prisutni na Kosovu.

“Zadovoljan sam onim što je predstavljeno u poslednjem izveštaju Stejt departmenta, to je dokaz da su aktivnosti koje smo imali na svim nivoima, a posebno želim da istaknem moju posetu Vašingtonu, dali rezultate”, kazao je Jevtić za RTV Kim.

Jevtić kaže da je u izveštaju o stanju ljudskih prava Stejt departmenta konačno predstavljena slika onakva kakva jeste.

“Povratak se ne dešava zato što ostale institucije ne rade svoj deo posla kada je u pitanju bezbednost, kada je u pitanju imovina. Dešavaju se incidenti, napadi na Srbe, koji utiču, ne samo na povratak i ostanak, već i na druge stvari. To je ono što se prvi put nalazi u nekom dokumentu koji je itekako važan, a to je godišnji izveštaj o ljudskim pravima u svetu Stejt departmenta”, kazao je Jevtić.

Izveštaj o stanju ljudskih prava u svetu radi se svake godine od 1977. Godine, a obuhvata oko 200 država i teritorija. Rezultat je saradnje stotina američkih misija širom sveta i zvaničnika Departmenta.

Ostale vesti

 • "Đilasova deklaracija dokument o pomirenju tajkuna"

  Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić ocenio je da Deklaracija o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je predstavio Dragan Đilas ne predstavlja ništa više od dokumenta o pomirenju tajkuna i terorista, jer se zalaže u potpunosti za iste stvari kao i Priština.

 • Čadež: Privreda da pokaže politici šta je budućnost

  Čadež: Privreda da pokaže politici šta je budućnost

  Čekanje na rešava probleme u regionu iz prošlosti ne vodi u budućnost, poručili su predsednici privrednih komora Zapadnog Balkana okupljeni u Komorskom investicionom forumu (KIF) u Prištini. Pozvali su vlasti da nastave da razgovaraju.

 • Tači: Albanci nepravedno podeljeni

  Tači: Albanci nepravedno podeljeni

  Hašim Tači je izjavio da je misija Kosova za slobodu i nezavisnost nedovoljna i da su Albanci nepravedno podeljeni i da sada treba da se svojom voljom ujedine.

 • Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosovu

  Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosovu

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je za RTS da je sada važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji jer je dijalog u zastoju zbog radikalizacije poteza prištinskih vlasti.

 • Đurić: Haradinaj da prihvati stvarnost, Kosmet je deo Srbije

  Đurić: Haradinaj da prihvati stvarnost, Kosmet je deo Srbije

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da premijer Ramuš Haradinaj treba da prihvati stvarnost da je Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija deo Republike Srbije, a Srbija je spremna za sporazum kojim će AP KiM garantovati najviši stepen autonomije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane