Vesti
Politika

Jevtić u Orahovcu: Ne prodajte svoju dedovinu

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je danas Orahovac, gde je razgovarao sa meštanima i ponudio rešenja za probleme Srba u ovom kraju.
Jevtić u Orahovcu: Ne prodajte svoju dedovinu
Jevtić danas u Orahovcu (Foto MZZP)

Jevtić, koji je u Orahovcu najpre razgovarao sa predstavnicima Srba i socijalno ugroženim porodicama, rekao da je jako važno „da budemo jedinstveni“.

„Molim vas da budete jedinstveni, da se oduprete prodaji imovine. Problema je puno, rešavaćemo jedan po jedan. Podržavajte jedni druge, to je velika stvar“, kazao je Jevtić i zamolio meštane Orahovca da odustanu od prodaje svoje dedovine.

Kao rešenje, ministar predlaže da se porodicama koje su se vratile i mladim bračnim parovima obezbedi krov nad glavom. Pomoćiće, kaže, i onima kojima je potrebno da im se kuće renoviraju.

Jevtić je obišao i školu „Dositej Obradović“ gde je razgovarao sa nastavnim osobljem.

„Obećali smo da ćemo vrtiću obezbediti igračke. Nešto starijima ćemo, nadam se uskoro omogućiti novi renovirani školski objekat koji treba da im pruži mnogo bolje uslove“, rekao je ministar.Ostale vesti

Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020
Izazovna, ali ne i beznadežna situacija
U četvrtak će se, nakon dvadeset meseci pauze, u Briselu ponovo za istim stolom naći predstavnici Beograda, Prištine i EU. Ovoga puta u izmenjenom sastavu, pa će, umesto Federike Mogerini, sastanak voditi Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, dok će prištinsku stranu, umesto Hašima Tačija, zastupati Avdulah Hoti. Jedino će Srbija imati istog pregovarača - Aleksandra Vučića, koji smatra da je "situacija u vezi sa Kosovom je gotovo beznadežna".
  • 13.07.2020
Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put
Nakon današnjeg video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kazao je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
  • 12.07.2020
Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.
  • 12.07.2020
Borelj pred konferenciju: Ovde smo da probamo ponovo
Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou nastavljen je nakon 20 meseci pauze video-konfrencijom u kojoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kosovski premijer Avdulah Hoti, šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.
  • 12.07.2020
Umesto za stolom, danas video konferencija

Umesto planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, danas se održava video konferencija, pošto je kosovski premijer Avdulah Hoti otkazao dolazak.

  • 12.07.2020