Vesti
Politika

Jevtić: Srbima na Kosovu potrebna jaka vlada

Ministar za povratak i zajednice  Dalibor Jevtić glasao je jutros u Štrpcu, nakon čega je izjavio da je Srbima na Kosovu potrebna jaka vlada koja će rešavati i probleme ovdašnjih Srba.
Jevtić: Srbima na Kosovu potrebna jaka vlada
Danilo Kostić (Foto Kontakt plus radio)

Jevtić je kazao da su građani na Kosovu odgovorno pristupili svom demokratskom pravu da danas biraju svoje političke predstavnike i da očekuje da ovaj izborni dan na Kosovu protekne u mirnoj atmosferi bez bezbednosnih problema.

“Nama je potrebna jaka i stabilna vlada koja će pomoći u rešavanju svih problema koje Srbi na KiM imaju, da rešavamo sve probleme koji se tiču i povratka,” rekao je Jevtić.

Jevtić je kazao da je i na međunarodnom planu potrebna jaka vlada koja će uspeti da pridobije podršku međunarodne zajednice, jer je samo takva vlada potrebna kako bi na kvalitetan način bili rešavani i problem Srba na Kosovu.Ostale vesti

Kurti: Nezakonita i štetna odluka o ukidanju mere reciprociteta
Bivši premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je da je odluka Vlade Kosova da ukine mere reciprociteta protiv Srbije nezakonita i štetna.
  • 06.06.2020
Lajčak:Priština pokazala opredeljenje za nastavak dijaloga

Specijalni predstavnik EU za dijalog o Kosovu i Zapadni Balkan Mirolav Lajčak pozdravio je odluku Vlade Kosova o ukidanju "mere recirociteta".

  • 06.06.2020
Tači pozdravio odluku o ukidanju

Vladinu odluku o uklanjanju "reciprociteta" pozdravio je kosovski predsednik Hašim Tači, rekavši da je sada odgovornost na Beogradu.

  • 06.06.2020
Vlada Avdulaha Hotija poništila “mere reciprociteta“

Nova kosovska vlada premijera Avdulaha Hotija poništila je odluke kojima je izrečena "mera reciprociteta" prema centralnoj Srbiji.

  • 06.06.2020
Vučić: Neće u Kačaniku da dočekuju srpsku reprezentaciju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ne može očekivati da će velike sile promeniti stav o samoproglašenoj nezavisnosti Kosova, kao ni stav da nema promene granica.
  • 06.06.2020
Hoti: Vrlo brzo ćemo ukloniti prepreke za nastavak dijaloga
Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je će "vrlo brzo" biti ukinute prepreke za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, kao i da se početak razgovora može brzo očekivati - čim budu uklonjenje mere za kretanje, promet i putovanje.
  • 05.06.2020