Vesti
Politika

Jevtić: Srbima na Kosovu potrebna jaka vlada

Ministar za povratak i zajednice  Dalibor Jevtić glasao je jutros u Štrpcu, nakon čega je izjavio da je Srbima na Kosovu potrebna jaka vlada koja će rešavati i probleme ovdašnjih Srba.
Jevtić: Srbima na Kosovu potrebna jaka vlada
Danilo Kostić (Foto Kontakt plus radio)

Jevtić je kazao da su građani na Kosovu odgovorno pristupili svom demokratskom pravu da danas biraju svoje političke predstavnike i da očekuje da ovaj izborni dan na Kosovu protekne u mirnoj atmosferi bez bezbednosnih problema.

“Nama je potrebna jaka i stabilna vlada koja će pomoći u rešavanju svih problema koje Srbi na KiM imaju, da rešavamo sve probleme koji se tiču i povratka,” rekao je Jevtić.

Jevtić je kazao da je i na međunarodnom planu potrebna jaka vlada koja će uspeti da pridobije podršku međunarodne zajednice, jer je samo takva vlada potrebna kako bi na kvalitetan način bili rešavani i problem Srba na Kosovu.Ostale vesti

Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020
Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Prijava kandidata za vanredne izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice traje do sutra. Do danas je samo Srpska lista podnela zahtev za potvrdu kandidata za izbore koji će biti održani 29. novembra.
  • 29.10.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK ponovo bez podrške

Zbog nedostatka kvoruma, Predlog zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK opet nije dobio podršku poslanika kosovskog parlamenta.

  • 29.10.2020
“Srbi sa Kosova nemaju čemu da se nadaju od nove Vlade Srbije”

Iako je jedan od glavnih ciljeva nove Vlade „očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, Srbi koji ovde žive nemaju čemu da se nadaju, bar po mišljenju analitičara Đorđa Vukadinovića i Ljubomira Stanojkovića.

  • 29.10.2020