Vesti
Politika

Jevtić: Ristić daje alibi onima koji čine sve da povratka Srba ne bude

Potpredsednik srpske liste i gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić, reagujući na izjavu poslanika u Skupštini Srbije Slaviše Ristića za agenciju Beta, napisao je na Tviteru da je to "klasičan primer davanja alibija onima koji lažnim optužnicama protiv Srba, uzurpacijom imovine raseljenih Srba i na svaki drugi način čine sve da povratka Srba na Kosovu ne bude".
Jevtić: Ristić daje alibi onima koji čine sve da povratka Srba ne bude
Dalibor Jevtić (Foto Tviter@jevticdalibor)

"I umesto da gospodin Ristić kritikuje Albance, on im daje alibi i za nisku stopu povratka krivi Srbe. Jer Slaviši Ristiću su Srbi za sve krivi. Krivi su i što se protiv njih podižu optužnice samo da se na Kosovo ne bi vratili ili da bi se sa Kosova raselili. Napada i okrivljuje Srpsku listu i Srpsku naprednu stranku, zato što jedino Srpska lista i Srpska napredna stranka, a posebno predsednik Aleksandar Vučić štite i brane srpski narod od svih napada i bore se za opstanak i povratak Srba na Kosovo. Moram da priznam da su Slaviši za jedno sigurno krivi i predsednik Vučiž i Srpska lista, ali i srpski narod. Krivi smo što on na izborima dobije tek 95 glasova Srba. Eto, toliko veruje narod Ristiću", napisao je Jevtić.

Ristić je za Betu rekao da je proces povratka raseljenih Srba izgubio svaku perspektivu upravo od momenta kada je brigu o povratku preuzelo kosovsko ministarstvo na čijem su čelu članovi Srpske liste.Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022