Vesti
Politika

Jevtić predao "bratsku" dužnost Rakiću

Bivši ministar za zajednice i povratak i potpredsesnik Srpske liste Dalibor Jevtić, predao je dužnost novoizabranom ministru, predsedniku ove partije, Goranu Rakiću. Jevtić je na Tviteru poručio da zajedničku borbu za bolji život Srba nastavljaju jedinstveno i složno.
Jevtić predao
Dalibor Jevtić i Goran Rakić (Foto MZZP)

U Ministarstvu za zajednice i povratak danas je izvršena primopredaja dužnosti između dugogodišnjeg ministra Dalibora Jevtića i novog Gorana Rakića. 

Po preuzimanju dužnosti Rakić je istakao da je Jevtić postigao veliki uspeh u vođenju ovog ministarstva, nazivajući ga bratom i jednim od najvrednijih članova Srpske liste.

Prilikom zvanične primopredaje predsednik Srpske liste je rekao da je "najbitnije da je ovaj resor, koji je jedan od značajnijih za srpski narod, ostao u rukama Srpske liste kako bi se nastavilo sa radom na povratku raseljenih i prognanih na svoja ognjišta".

Najavljeno je i da će Dalibor Jevtić uskoro preuzeti važnu funkciju. Koju funkciju, za sada, nije poznato.

Prethodno se na Tviteru oglasio Dalibor Jevtić.

„Danas ću mom bratu, predsedniku Srpske liste predati dužnost ministra za zajednice i povratak. Od ciljeva ne odustajemo bez obzira na sve pokušaje da nas razjedine i umanje našu političku snagu“, napisao je Jevtić na Tviteru.Ostale vesti

Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021
Rakić: Očekujem ubedljivu pobedu
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je jutros nakon glasanja da je zadovoljan načinom na koji je izborni dan počeo.
  • 17.10.2021
Radojević: Da odbranimo naše pismo i slobodu kretanja
Kandidat ispred Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice neposredno nakon glasanja kazao je da će nastojati da očuva slobodu kretanja, uprkos proteklim dešavanjima u ovom delu Mitrovice.
  • 17.10.2021