Vesti
Politika

Jevtić podneo krivičnu prijavu protiv Petrovića

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića zbog, kako kaže, laži izrečenih o njemu i načinu sticanja master diplome pravnika.
Jevtić podneo krivičnu prijavu protiv Petrovića
Dalibor Jevtić (Foto Kim arhiva)

“Moji pravnici su podneli tužbu protiv Slobodana Petrovića zbog uvrede i klevete i on će na sudu morati da dokaže sve one tvrdnje vezano za to što je rekao u vezi mene, da je diploma koju posedujem master pravnika lažna. Ja sam u međuvremenu od fakulteta na kome sam se školovao, između ostalog, tražio da mi dostave svu dokumentaciju. Takođe svedoci u ovom procesu će biti profesori kod kojih sam polagao ispit”, kaže za TV Most potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić.

Jevtić je pozvao Slobodana Petrovića da iznese poreklo svoje imovine u javnost.

“Neka sam svoju imovinu koju je stekao iznese, kako je i na koji način stekao, ja ću to isto uraditi, ja nemam problem sa tim, pa da vidimo, pošto je tvrdio i navodio neke laži, ko je u pravu, ko nije u pravu i kako je stečena imovina”, rekao je Jevtić.Ostale vesti

Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020