Vesti
Politika

Jevtić: Obezbediti prevod za novinare srpskih medija

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zatražio je danas na sednici Vlade Kosova da se srpskim medijama obezbedi prevod sa albanskog jezika.
Jevtić: Obezbediti prevod za novinare srpskih medija
Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Na današnjoj sednici nove kosovske vlade nije bio obezbeđen prevod za novinare srpskih medija, koji su SMS porukama tokom sednice obavestili Jevtića o problemu, koji se često dešava.

Nakon toga se Jevtić obratio premijeru Avdulahu Hotiju i ostalim članovima vlade zahtevajući da se problem reši.

"I danas nema prevoda zasedanja vlade u novinarskoj sali za srpske medije. Generalno imamo problem prevoda unutar institucija i sa ovog mesta tražim da se ovo pitanje reši. Taj problem je bio juče, a sada sam saznao da je i danas. Možda je tehničke prirode, ali je ovo itekako važno, jer na taj način mediji izveštavaju o čemu mi danas govorimo", naglasio je Jevtić.Ostale vesti

Makron dočekao Hotija u Jelisejskoj palati
Predsednik Francuske Emanuel Makron dočekao je danas premijera Kosova Avdulaha Hotija u Jelisejskoj palati, preneo je Hoti na Tviteru.
  • 07.07.2020
Dijalog Prištine i Beograda: Start ili reset

Posle višegodišnje pauze Evropska unija će krajem ove nedelje ponovo pokrenuti dijalog Beograda i Prištine sa mrtve tačke. Iako su, zvanično, poslednji razgovori održani 2018. godine, suštinski dijalog ne postoji od kraja 2015. Ubrzanje nastavka dijaloga sledi nakon formiranja nove vlasti u Prištini, popuštanja kosovske strane u vezi sa taksama na uvoz robe iz centralne Srbije i neuspelog pokušaja Vašingtona da pregovore oživi "na svom terenu".

  • 07.07.2020
Hoti u Parizu sa Makronom, Vučić u četvrtak
Kosovski premijer Avdulah Hoti sastaće se danas u Parizu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom. 
  • 07.07.2020
Vučić i Hoti 12. jula u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.
  • 06.07.2020
RIK objavio konačne rezultate izbora,u parlamentu sedam lista
Republička izborna komisija (RIK) usvojila je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine prema kome je u parlament ušlo sedam izbornih lista.
  • 05.07.2020
Bolton: Ideja o korekciji granice nije moja
Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je za albanski portal "Faksveb" da pitanje "korekcije granice" u dijalogu Beograda i Prištine nije bilo njegova ideja.
  • 05.07.2020