Vesti
Politika

Jevtić: Nezadovoljstvo zbog samovolje Petrovića

Dalibor Jevtić kaže za Kim da su on i još četvoro članova Glavnog odbora napustili SLS zbog nezadovoljstva rada stranke i samovolje Slobodana Petrovića.
Jevtić: Nezadovoljstvo zbog samovolje Petrovića
Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi i doskorašnji izvršni direktor Samostalne liberalne stranke, Dalibor Jevtić, kaže da je odluka o napuštanju ove političke grupacije doneta jednoglasno, nakon sastanka skupštinskog odbora u Štrpcu.

„Već neko vreme smo pokušavali da određene stvari unutar stranke promenimo. Imali smo nekoliko inicijativa koje su dolazile od opštinskog odbora SLS-a iz Štrpca sa cljem da se stvari u stranci poprave, kako bi stranka bila u funkciji onoga zbog čega je i formirana, kao i onoga zbog čega smo se mi oko nje okupili“, kazao je Jevtić.

On ističe da već duži vremenski period u Samostalnoj liberalnoj stranci vlada nezadovoljstvo i  samovolja jednog čoveka.

„Želeli smo da ukažemo na činjenicu da, ne ulazeći u to da li su odluke dobre ili loše, smatramo da postoje tela u stranci koja bi trebalo zajednički da donose odluke, a da jedan čovek odlučuje o svemu“, objašnjava Jevtić.

Na pitanje da li će nakon istupanja iz SLS-a, njeni bivši članovi formirati novu političku partiju, Jevtić kaže da se još ne zna da li će stranku formirati ili se priključiti nekoj drugoj.

„Trenutno najvažnije da će tri poslanika koji su iz Štrpca, i koji su do skoro bili članovi SLS-a nastaviti da podržavaju zajedničko delovajne svih poslanika koji će u narednom sazivu kosovske skupštine predstavljati interese srpske zajednice“, zaključio je Jevtić.Ostale vesti

Hoti: Ustav i integritet neprikosnoveni, stolica u UN
Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je na video-samitu u Parizu tri glavna principa u kojima stoji da je teritorijalni integritet neprikosnoven i da ne može biti deo pregovora, te da se ne može uticati na ustavni poredak Kosova i da konačni dogovor sa Beogradom mora da bude u potpunosti u skladu sa kosovskim ustavom.
  • 10.07.2020
Vučić: Sastanak u Briselu pomeren za četvrtak
Dijalog sa Prištinom u Briselu, planiran za nedelju, odložen je za četvrtak, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle video-samita u Parizu, koji je, kako je istakao, bio težak, jer je Srbija ima drugačiji stav od svih ostalih učesnika, a Priština je izašla sa maksimalističkim zahtevima.
  • 10.07.2020
Protesti ogledalo nezdovoljstva naroda političkom situacijom
Više hiljada građana protestovalo je juče treći dan zaredom ispred Skupštine Srbije. Protesta je bilo i u Novom Sadu, Kragujevcu, Kruševcu, Vranju, Čačku, Leskovcu, Vršcu, Boru, Zrenjaninu… Direktor RTV Mir Nenad Radosavljević i predsednica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković smatraju da su ovi skupovi pokazatelj nezadovoljstva građana aktuelnom politikom i vlastima.
  • 10.07.2020
Danas video samit o odnosima Beograda i Prištine
Video samit o odnosima Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Nemačke i Francuske biće održan danas.
  • 10.07.2020
Vučić: Sa Makronom o tri ključne teme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarao o tri ključne teme - Samitu o Kosovu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i budućnosti Evropske unije i Srbije u Uniji.
  • 10.07.2020
Kosovski ministri u prvoj zvaničnoj poseti Preševskoj dolini
Ministarka inostranih poslova i dijaspore Kosova Meliza Haradinaj-Stubla i ministar pravde Kosova Selim Selimi boravili su danas u prvoj zvaničnoj poseti Vlade Kosova opštinama u Preševskoj dolini, na jugu Srbije, objavila je Agencija Anadolija.
  • 09.07.2020