Vesti
Politika

Jevtić: Nadoknadićemo štetu porodici Menković

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić posetio je danas porodicu Menković u Cernici, nadomak Gnjilana čija je kuća srušena jutros na osnovu odluke opštinske administracije te kosovske opštine.
Jevtić: Nadoknadićemo štetu porodici Menković
Dalibor Jevtić (Foto: RTV Puls)

Jevtić je ocenio da je reč o kršenju pravnih propisa i obećao stručnu i finasijsku pomoć.

Menkovići žive u teškim socijalnim uslovima, u šestočlanom domaćinstvu sa troje dece.

"U trenutku kada dobijamo poruke da će na Kosovu zavladati vladavina prava i zakoni, ovakvi postupci nam govore suprotno od toga. Mi ćemo se institucionalno, pravno i demokratski boriti protiv takvih slučajeva, jer oni koji bi da ruše kao što su srušili kuću porodici Menković bi da narušavaju i još više produbljuju odnose između Srba i Albanaca", istakao je Jevtić i podsetio na mnogobrojne bezbednosne probleme s kojima se već decenijama suočavaju Srbi iz Cernice.Ostale vesti

U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020