Jevtić: KFOR da ostane garant mira i stabilnosti

"KFOR jeste i treba da ostane glavni garant mira i stabilnosti na Kosovu", kazao je Dalibor Jevtić na  prvom susretu sa general majorom Salvatorem Kuoćijem od kako je on stupio na dužnost komandanta KFOR-a.

Podeli ovaj članak sa:
  • Dalibor Jevtić i Salvatore Kuoći (Foto Tanjug)

"Interes svih je da Kosovo bude mesto u kome će svi građani biti bezbedni, za to ćemo se zalagati i na tome radimo", rekao je tokom današnjeg sastanka u Prištini, potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

Jevtić je naglasio da su poslednji incidenti koji su se dogodili u povratničkim sredinama zabrinjavajući.

On dodaje da se mora obratiti više pažnje "na ova mesta kako bi se povratničke sredine u kojima je bezbednost često krhka, u potpunosti i preventivno zaštitile".

Jevtić je na sastanku sa komandantom KFOR-a izneo stav Srpske liste po pitanju formiranje vojske Kosova rekavši da Srpska lista neće glasati za ovaj predlog u Skupštini Kosova, kao i da je ova lista protiv inicijative oko ukidanja Specijalnog suda za ratne zločine.

Jevtić očekuje da "KFOR u saradnji sa drugim institucijama na Kosovu u preventivnom smislu spreči svako moguće nasilje posebno u sredinama u kojima žive Srbi", navodi se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane