Vesti
Politika

Jevtić: Izbori ispit za OEBS i kosovsko društvo

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je danas da će sprovođenje i organizacija sutrašnjih srpskih parlamentarnih izbora na Kosovu biti veliki ispit za OEBS i kosovsko društvo u celini.
Jevtić: Izbori ispit za OEBS i kosovsko društvo
Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Jevtić je u izjavi Tanjugu naveo da očekuje da izborni dan na Kosovu protekne u demokratskoj atmosferi u onim sredinama u kojima će Srbi glasati, i istakao da će to biti ispit i za čitavo kosovsko društvo.

On je naglasio da izborni proces u nedelju većinski narod na Kosovu ne treba da vidi kao bilo kakvu vrstu provokacije ili slično i da je najvažnije za Srbe da svoje demokratsko pravo da biraju ostvare na bezbedan način.

Jevtić je dodao da postoje uveravanja da će OEBS zajedno sa institucijama zaduženim za bezbednost učiniti da ceo izborni proces protekne bez ikakvih problema.Ostale vesti

Vlada Kosova pokrenula zahtev za otvaranje ambasade u Izraelu
Premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Melizom Haradinaj Stublom i dao joj saglasnost da predsedniku uputi zahtev za otvaranje diplomatske misije u Izraelu, navodi se u objavi premijera na Fejsbuk nalogu.
  • 20.10.2020
Hiseni: Ustav Kosova se neće menjati
Kosovski državni koordinator za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni uveren je da nijedan sporazum, ukljućujući i onaj o ZSO, neće početi da se primenjuje ako ne bude uzajamnog priznavanja, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 20.10.2020
Kosovska vlada usvojila plan za sprovođenje vašingtonskog sporazuma
Kosovska vlada je usvojila listu akcija usmerenih na sprovođenje sporazuma iz Vašingtona koji se bavi ekonomskom normalizacijom između Beograda i Prištine.
  • 20.10.2020
EU: Lajčak pogrešno interpretiran, ustavne izmene važe i za Beograd
Zvanični Brisel je ocenio da je izjava Specijalnog predstavnika EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslava Lajčaka o ustavnim izmenama pogrešno interpretirana.
  • 19.10.2020
Bajden: Nezavisnost Kosova nepovratan proces

Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden izjavio je da će preokrenuti, kako je naveo, "neuravnoteženi pristup" administracije američkog predsednika Donalda Trampa prema Srbiji i Kosovu, obnavljajući, prema njegovoj oceni, "pravdu i jednakost u odnosima".

  • 18.10.2020
Kritike iz Prištine zbog izjave Lajčaka da Ustav nije Biblija
Predsednica kosovske Skupštine Vjosa Osmani izjavila je da nikada nije rekla da se slaže da se Zajednica opština sa srpskom većinom formira u skladu sa sporazumom iz 2015. godine i da izjava specijalnog izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslava Lajčaka u Beogradu nije tačna.
  • 18.10.2020