Vesti
Politika

Jevtić i Abot o izborima, pandemiji koronavirusa i procesu povratka

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolasom Abotom o nedavno održanim parlamentarni izborima, situaciji povodom pandemije kovid-19 i nedovoljnoj podršci institucija na Кosovu kada je reč o procesu povratka raseljenih.
Jevtić i Abot o izborima, pandemiji koronavirusa i procesu povratka
Nikolas Abot i Dalibor Jevtić (Foto Fjesbuk Dalibor Jevtić)

Ministar Jevtić i ambasador Abot su tokom današnjeg sastanka istakli da "intenzivno treba raditi na tome da opšta politička situacija na Кosovu, nakon održanih parlamentarnih izbora krene u pozitivnijem smeru jer je slaba ekonomska situacija jedan od osnovnih problema danas", navodi se u objavi Jevtića na Fejsbuku.

Ministar Jevtić istakao je tokom razgovara kao najozbiljniji problem nedostatak iskrene podrške kosovskih institucija kako bi povratnika na Кosovu bilo što više.

Jevtić je napomenuo da je mesto Mušutište u Suvoj Reci, u kome se namera ljudi da se vrate opstruiše već duže vreme.

Jevtić je informisao ambasadora Abota o nedavnim nemilim događajima kada je reč o nasilju, pri čemu je konstatovano "da je svaki vid nasilja za osudu".Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021