Vesti
Politika

Jevtić: Ekonomsko, a ne političko rešenje za Trepču

Mi se protivimo zakonu o Trepči, pozvali smo na dijalog i želimo da pronađemo ekonomsko rešenje za radnike na severu, kazao je potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jevtić.
Jevtić: Ekonomsko, a ne političko rešenje za Trepču
Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Jevtić je, kako je rekao, na današnjoj sednici Vlade Kosova izneo stav da se “Srpska lista” zalaže za ekonomsko, a ne političko rešenje za Trepču.

“Pozvali smo na dijalog oko ekonomskog rešenja u ime svih onih radnika na severu koji su inače protestvovali kada je usvojen ovaj Zakon. Naš stav je vrlo jasan. Želimo ekonomsko rešenje za Trepču, ne političko”, kazao je Jevtić.

Kaže i da je pozitivna stvar to što je premijer Kosova poželeo da razgovara na ovu temu.

“Ono što će biti mogućnost jeste da se predstavnici menadžmenta uključe u jedan takav proces, da se uvaže njihovi stavovi i da se donese rešenje koje će biti i izvodljivo i u interesu svih radnika Trepče, kako na severu tako i na jugu, rešenje koje će u ekonomskom slislu biti najbolje za sve radnike”, kaže Jevtić.

Ponavlja da su stavovi Srpske liste po pitanju Trepče jasni od samog početka.

“Nije bilo dobro što je u prethodnom periodu Srpska lista bila isključena iz tog procesa. Na to smo ukazivali. Želimo da sada u jednom novom momentu o tome razgovaramo i svakako da će konkretni predlozi doći od menadžmenta, a ne od političkih predstavnika”, kaže Jevtić.

Jevtić je kazao da je važno da se u ceo proces uključi menadžment Trepče sa severa i da se čuju i njihovi stavovi.

Dodaje da se Srpska lista ponaša tako da želi da svako pitanje reši kroz razgovor i dijalog.

“Ne bih govorio o krizama već o načinu kako možemo da dođemo do rešenja oko svakog problema pa i oko pitanja Trepče za koju smatramo da moraju da se uključe stavovi radnika na severu”, rekao je Jevtić.Ostale vesti

Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021
Kurti: Nije mi poznata odluka CIK-a
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da nije dobio obaveštenje iz Centralne izborne komisije da neće moći da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima na Kosovu, zakazanim za 14. februar.
  • 20.01.2021
Aljbin Kurti neće moći da se kandiduje za poslanika
Aljbinu Kurtiju neće biti dozvoljeno da se kandiduje za poslanika u Skupštini Kosova, potvrdila je Centralna izborna komisija, a piše Ljajmi.
  • 20.01.2021
Đurić na inauguraciji Bajdena
Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić prisustvovaće sutrašnjoj inauguraciji novog predsednika SAD Džozefa Bajdena.
  • 19.01.2021
Vučić: Haradinaj je opasan čovek,
Ramuš Haradinaj je opasan čovek, a "velika Albanija" bila bi pretnja za Srbiju ali i ceo region, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje Kosova s Albanijom, i istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.
  • 19.01.2021
Haradinaj najavljuje referendum za ujedinjenje sa Albanijom
Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kaže da se zalaže za referendum za ujedinjenje sa Albanijom ako Kosovo ostane na čekanju, neučlanjeno i neintegrisano u EU i druge organizacije.
  • 19.01.2021