Vesti
Politika

Jevtić: Ekonomsko, a ne političko rešenje za Trepču

Mi se protivimo zakonu o Trepči, pozvali smo na dijalog i želimo da pronađemo ekonomsko rešenje za radnike na severu, kazao je potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jevtić.
Jevtić: Ekonomsko, a ne političko rešenje za Trepču
Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Jevtić je, kako je rekao, na današnjoj sednici Vlade Kosova izneo stav da se “Srpska lista” zalaže za ekonomsko, a ne političko rešenje za Trepču.

“Pozvali smo na dijalog oko ekonomskog rešenja u ime svih onih radnika na severu koji su inače protestvovali kada je usvojen ovaj Zakon. Naš stav je vrlo jasan. Želimo ekonomsko rešenje za Trepču, ne političko”, kazao je Jevtić.

Kaže i da je pozitivna stvar to što je premijer Kosova poželeo da razgovara na ovu temu.

“Ono što će biti mogućnost jeste da se predstavnici menadžmenta uključe u jedan takav proces, da se uvaže njihovi stavovi i da se donese rešenje koje će biti i izvodljivo i u interesu svih radnika Trepče, kako na severu tako i na jugu, rešenje koje će u ekonomskom slislu biti najbolje za sve radnike”, kaže Jevtić.

Ponavlja da su stavovi Srpske liste po pitanju Trepče jasni od samog početka.

“Nije bilo dobro što je u prethodnom periodu Srpska lista bila isključena iz tog procesa. Na to smo ukazivali. Želimo da sada u jednom novom momentu o tome razgovaramo i svakako da će konkretni predlozi doći od menadžmenta, a ne od političkih predstavnika”, kaže Jevtić.

Jevtić je kazao da je važno da se u ceo proces uključi menadžment Trepče sa severa i da se čuju i njihovi stavovi.

Dodaje da se Srpska lista ponaša tako da želi da svako pitanje reši kroz razgovor i dijalog.

“Ne bih govorio o krizama već o načinu kako možemo da dođemo do rešenja oko svakog problema pa i oko pitanja Trepče za koju smatramo da moraju da se uključe stavovi radnika na severu”, rekao je Jevtić.Ostale vesti

Danas sednica Skupštine Kosova za izbor nove vlade

Sednica kosovskog parlameta na kojoj će se glasati o novoj Vladi Kosova, zakazana je za danas u 11 časova. Medijima nije dozvoljeno prisustvo, pa će skupštinska dešavanja pratiti preko kanala Radio televizije Kosova.

  • 03.06.2020
Hoti saopštio imena ministara iz redova DSK
Kandidat za novog premijera Kosova Avdulah Hoti predstavio je listu imena koje je za svoje ministre u novoj kosovskoj vladi predložio Demokratski savez Kosova (DSK), javila je Koha.
  • 02.06.2020
Grenel podneo ostavku na mesto ambasadora SAD u Berlinu
Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je danas ambasada SAD u Berlinu, prenosi Beta.
  • 02.06.2020
Lajčak dobio podršku svih članica EU za nastavak dijaloga
Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak dobio je podršku svih 27 članica Evropske unije za nastavak dijalog između Beograda i Prištine.
  • 02.06.2020
Sutra izjašnjavanje poslanika o novoj vladi
Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva.
  • 02.06.2020
Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedure
Iz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koji imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.
  • 02.06.2020