Vesti
Politika

Jevtić: Dijalog daje šansu rešavanju problema

"Važno je da se dijalog nastavlja, jer dijalog daje šansu rešavanju problema", kazao je ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić, komentarišući nastavak razgovora na ekspertskom nivou između Beograda i Prištine u Briselu.
Jevtić: Dijalog daje šansu rešavanju problema
Dalibor Jevtić (Foto Kim)

"Posebno mi je drago da vidim da se kao tema konačno našlo i pitanje raseljenih, ali i pitanje nestalih. To su jako bolne teme koje zahtevaju puno političke volje, ali i hrabrosti kako bi se rešile", kazao je Jevtić.

Nedvosmislena činjenica je da dijalog daje šansu da se problemi reše, kazao je Jevtić i izrazio nadu da će to biti tako.

"Da li će to biti lako, naravno da neće, posebno kada su ovakve teme u pitanju. Kada govorimo o pitanju raseljenih, to jeste i pitanje imovine, a i pitanje imovina je jedno od važnijih pitanja koje stoji kao prepreka, ne samo na putu povratka raseljenih, već i svakodnevnog života onih ljudi čija je imovina uzurpirana", kazao je Jevtić.

Ekspertski timovi Beograda i Prištine sastaju se danas i sutra u Briselu, kako bi nastavili rad u okviru dijaloga.Ostale vesti

Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020
Skupština Kosova danas razmatra zakon o OVK
Skupština Kosova će od 11 sati će razmatrati Nacrt zakona o prevenciji i borbi protiv kovida-19 na Kosovu i Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, piše Koha.
  • 07.08.2020
Hiseni očekuje sporazum za 12 meseci ili neuspeh dijaloga
Koordinator kosovske vlade u dijalogu Skender Hiseni izjavio je da su zapadne sile pružile mogućnost Prištini i Beogradu da u narednih 12 meseci postignu sporazum ili će proces pomirenja potpuno da propadne.
  • 07.08.2020