Jeremić: Razgraničenje Kosova i Srbije 2019.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ubrzava pregovore o razgraničenju i da bi sporazum Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija trebalo da bude objavljen u prva četiri meseca 2019. godine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Vuk Jeremić (Foto Infobiro.tv)

"Razgraničenje znači da sa one strane granice ostane 90 odsto teritorije autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i još delovi juga Srbije, što Albanci zovu Preševskom dolinom", rekao je Jeremić na Glavnom odboru svoje stranke, povodom godinu dana rada.

Tvrdi i da će Kosovo postati punopravna članica Ujedinjenih nacija, poput Srbije danas, i da neće postojati nijedna prepreka u međunarodnom pravu da se ujedini sa Albanijom.

"Kada govorim o velikoj Albaniji, ne govorim napamet", dodao je Jeremić u Centru "Sava".

Jeremić je predočio da bi se Srbija mogla suočiti sa novim teritorijalnim zahtevima ako danas pristane da u miru "precrta svoje granice".

Vučić je toga svestan, ali je njegova vizija Srbije prokleta avlija, smatra Jeremić, koji je za svog političkog konkurenta na vlasti rekao i da je u svađi "sa moralom i razumom".

Jeremić je svoje pristalice pozvao na jedinstvo, a izrazio je i uverenje da će njegova stranka biti naredna politička grupacija koja će upravljati Srbijom.

"Ideja Narodne stranke je jedinstvo opozicije", poručio je Jeremić i pomenuo okupljanje opozicije u okviru Saveza za Srbiju.

Jeremić je ocenio i da je stanje u Srbiji sve gore i da 70.000 radno sposobnih građana godišnje napusti zemlju, jer su izgubili nadu.

Članovi Narodne stranke nisu izgubili nadu, inače ne bi bili u toj političkoj organizaciji, zaključio je Jeremić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane