Jeremić: Razgraničenje Kosova i Srbije 2019.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ubrzava pregovore o razgraničenju i da bi sporazum Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija trebalo da bude objavljen u prva četiri meseca 2019. godine.

Podeli ovaj članak sa:
 • Vuk Jeremić (Foto Infobiro.tv)

"Razgraničenje znači da sa one strane granice ostane 90 odsto teritorije autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i još delovi juga Srbije, što Albanci zovu Preševskom dolinom", rekao je Jeremić na Glavnom odboru svoje stranke, povodom godinu dana rada.

Tvrdi i da će Kosovo postati punopravna članica Ujedinjenih nacija, poput Srbije danas, i da neće postojati nijedna prepreka u međunarodnom pravu da se ujedini sa Albanijom.

"Kada govorim o velikoj Albaniji, ne govorim napamet", dodao je Jeremić u Centru "Sava".

Jeremić je predočio da bi se Srbija mogla suočiti sa novim teritorijalnim zahtevima ako danas pristane da u miru "precrta svoje granice".

Vučić je toga svestan, ali je njegova vizija Srbije prokleta avlija, smatra Jeremić, koji je za svog političkog konkurenta na vlasti rekao i da je u svađi "sa moralom i razumom".

Jeremić je svoje pristalice pozvao na jedinstvo, a izrazio je i uverenje da će njegova stranka biti naredna politička grupacija koja će upravljati Srbijom.

"Ideja Narodne stranke je jedinstvo opozicije", poručio je Jeremić i pomenuo okupljanje opozicije u okviru Saveza za Srbiju.

Jeremić je ocenio i da je stanje u Srbiji sve gore i da 70.000 radno sposobnih građana godišnje napusti zemlju, jer su izgubili nadu.

Članovi Narodne stranke nisu izgubili nadu, inače ne bi bili u toj političkoj organizaciji, zaključio je Jeremić.

Ostale vesti

 • "Glasanje o Kosovu potvrđuje potrebu pronalaženja dogovora"

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ocenio je da rezultat današnjeg glasanja po pitanju prijema Kosova u Interpol potvrđuje potrebu da Priština i Beograd moraju naći dogovor kada se radi o otvorenim pitanjima, a ne da se "silom ili jednostranim potezima pokušava dobiti nekakav poen".

 • Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je da je "šteta" što Kosovo nije primljeno u Interpol. Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin je čestitao srpskom ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću na "sjajnom radu u Dubaiju".

 • Spahiu: Neuspeh Vlade

  Spahiu: Neuspeh Vlade

  Neuspeh Kosova da postane deo Interpola je neuspeh kosovske vlade, smatra analitičar Nedžemedin Spahiu. Dušan Janjić ističe da je Srbija svojom aktivnošću onemogućila da Kosovo dobije dve trećine potrebnih glasova zemalja članica.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane