Vesti
Politika

Jeremić: Materijal za sednicu o Kosovu da se dostavi na vreme

Narodna stranka razmotriće odluku o učešću na sednici Skupštine Srbije o Kosovu, ali pod uslovom da na vreme dobiju sve izveštaje i materijal kako bi se adekvatno pripremili, izjavio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.
Jeremić: Materijal za sednicu o Kosovu da se dostavi na vreme
Vuk Jermić u studiju ''Glasa Amerike'' (Foto printskrin VOA)

Vuk Jeremić je naveo da je takva odluka doneta na njegov predlog na današnjoj sednici predsedništva Narodne stranke.

Jeremić je istakao da Narodna stranka neće učestvovati u "fingiranju" rasprave, ali nije želeo da licitira i, kako kaže, tera mak na konac rokovima do kada bi Vučić trebalo da podnese izveštaj o ne samo briselskim razgovorima, već i o svim drugim razgovorima koje je vodio sa Hašimom Tačijem.

Kako je naveo, Vučić treba da dostavi i predlog platforme za buduće angožovanje po pitanju Kosova.

"Biće potrebno neko vreme da se informišemo i upoznamo sa tim materijalom, ukoliko vlast uopšte ima nameru da ga predstavi", naveo je Jeremić na konferenciji za novinare u "Slobodnoj zoni".

On je dodao da je Narodna stranka odgovorna i državotvorna stranka koja je svesna važnosti ove teme.

"Ako će to biti samo još jedan rijaliti šou u kojem će se voditi monolog, kao i o svemu drugom u državi, naravno da u tome nismo spremni da učestvujemo", zaključio je Jeremić.

Jeremić je istakao da je za Narodnu stranku pitanje Kosova i Metohije jedno od najvažnijih državnih pitanja i podsetio da se njegova partija od osnivanja zalagala da se o Kosovu razgovara u Skupštini Srbije.

"Insistirali smo na tome da se Skupštini Srbije podnese izveštaj, ne samo o pregovorima u Briselu, već i o svim drugim razgovorima koji u se vodili javno ili tajno od strane državnog rukovodstva", naveo je Jeremić.

U "Slobodnoj zoni" danas je otvorena izložba "naprednjačkog nadrealizma", a neki od eksponata su fantomke i gondole.

Izložba je otvorena povodom manifestacije "Noć muzeja".Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020