Vesti
Politika

Jeftinije osiguranje nakon formiranja vlade

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić najavio je da će novi režim naplate osiguranja za vozila početi da se primenjuje nakon formiranja kosovske vlade.
Jeftinije osiguranje nakon formiranja vlade
Saša Rašić (Foto Kim)

Iako je Rašić najavio da će se za vozila, koja se sa srpskim tablicama kreću po Kosovu ili sa kosovskim po Srbiji, od 1. jula naplaćivati osiguranje po ceni od 50 evra na godišnjem nivou, taj režim naplate će sačekati formiranja novih institucija u Prištini.

“Predstavnici osiguravajućih društava su se dogovorili oko naplate osigurajna. Međutim, zbog političkih dešavanja ništa još nije formalizovano. Ostali su još neki detalji koji bi trebalo da se dogovore. Nadam se da će se to realizovati onog trenutka kada bude formirana nova vlada”, kazao je Rašić za Kim.  


Od potpisivanja sporazuma o slobodi kretanja iz decembra 2011. godine, vozači koji sa Kosova ulaze u centralnu Srbiju automobilima sa KS ili RKS tablicama plaćaju osiguranje u iznosu od 105 evra za 15 dana.

Sa druge strane, kosovska osiguravajuća društva naplaćuju 60 evra po paru tablica sa registarskim oznakama gradova iz centralne Srbije.Ostale vesti

Tači pozvao Hotija da formira novu vladu u najkraćem roku
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Ustavni sud Kosova danas objavio u potpunosti odluku o ustavnosti njegovog dekreta i pozvao funkcionera DSK Avdulaha Hotija da formira novu Vladu.
  • 01.06.2020
DSK predao zahtev skupštini za sednicu o izboru vlade
Demokratski savez Kosova podneo je kosovskoj skupštini zahtev za održavanje sednice na kojoj se očekuje izbor novog sastava kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.
  • 01.06.2020
Najavljeno uklanjanje robe
Nakon što je Vlada Kosova donela odluku o uvođenju "reciprociteta" za robu srpskih proizvođača koja nema oznaku "Republika Kosovo", ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija na Kosovu Rozeta Hajdari, naložila je uklanjanje takve robe sa tržišta.
  • 01.06.2020
Hoće li biti omogućeno glasanje na Kosovu 21. juna?
Iako je Republička izborna komisija (RIK) predvidela glasanje za parlamentarne izbore u Srbiji 21. juna na 90 biračkih mesta na Kosovu, još uvek je neizvesno hoće li se ti izbori sprovesti.
  • 01.06.2020
Od danas se otvaraju prelazi

Na Kosovu od danas nastupa treća faza olakšavajućih mera uvedenih nakon pojave korona virusa.

  • 01.06.2020
RIK: Na Kosovu 90 biračkih mesta
Republička izborna komisija (RIK) Srbije usvojila je sinoć Dopunsko rešenje o određivanju biračkih mesta za parlamentarne izbore 21. juna u Srbiji i odredila 90 biračkih mesta na Kosovu, a 43 u inostranstvu.
  • 31.05.2020