Vesti
Politika

Jeftinije osiguranje nakon formiranja vlade

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić najavio je da će novi režim naplate osiguranja za vozila početi da se primenjuje nakon formiranja kosovske vlade.
Jeftinije osiguranje nakon formiranja vlade
Saša Rašić (Foto Kim)

Iako je Rašić najavio da će se za vozila, koja se sa srpskim tablicama kreću po Kosovu ili sa kosovskim po Srbiji, od 1. jula naplaćivati osiguranje po ceni od 50 evra na godišnjem nivou, taj režim naplate će sačekati formiranja novih institucija u Prištini.

“Predstavnici osiguravajućih društava su se dogovorili oko naplate osigurajna. Međutim, zbog političkih dešavanja ništa još nije formalizovano. Ostali su još neki detalji koji bi trebalo da se dogovore. Nadam se da će se to realizovati onog trenutka kada bude formirana nova vlada”, kazao je Rašić za Kim.  


Od potpisivanja sporazuma o slobodi kretanja iz decembra 2011. godine, vozači koji sa Kosova ulaze u centralnu Srbiju automobilima sa KS ili RKS tablicama plaćaju osiguranje u iznosu od 105 evra za 15 dana.

Sa druge strane, kosovska osiguravajuća društva naplaćuju 60 evra po paru tablica sa registarskim oznakama gradova iz centralne Srbije.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021