Vesti
Politika

Jeftinije osiguranje nakon formiranja vlade

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić najavio je da će novi režim naplate osiguranja za vozila početi da se primenjuje nakon formiranja kosovske vlade.
Jeftinije osiguranje nakon formiranja vlade
Saša Rašić (Foto Kim)

Iako je Rašić najavio da će se za vozila, koja se sa srpskim tablicama kreću po Kosovu ili sa kosovskim po Srbiji, od 1. jula naplaćivati osiguranje po ceni od 50 evra na godišnjem nivou, taj režim naplate će sačekati formiranja novih institucija u Prištini.

“Predstavnici osiguravajućih društava su se dogovorili oko naplate osigurajna. Međutim, zbog političkih dešavanja ništa još nije formalizovano. Ostali su još neki detalji koji bi trebalo da se dogovore. Nadam se da će se to realizovati onog trenutka kada bude formirana nova vlada”, kazao je Rašić za Kim.  


Od potpisivanja sporazuma o slobodi kretanja iz decembra 2011. godine, vozači koji sa Kosova ulaze u centralnu Srbiju automobilima sa KS ili RKS tablicama plaćaju osiguranje u iznosu od 105 evra za 15 dana.

Sa druge strane, kosovska osiguravajuća društva naplaćuju 60 evra po paru tablica sa registarskim oznakama gradova iz centralne Srbije.Ostale vesti

Borel: EK podržava rad tužilaštva Kosova
Evropska komisija snažno podržava rad Specijalizovanih veća Kosova i Specijalizovanog tužilaštva Kosova i njegov rad smatra ključnim za dalji napredak Kosova ka Evropskoj Uniji, navodi se u odgovoru potpredsednika Komisije i šefa diplomatije EU Žozepa Borela na poslaničko pitanje o optužnici podnetoj protiv predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 26.10.2020
Posle skoro četiri meseca, vlada Srbije “sklepana na brzinu”
Dan nakon objavljivanja imena većine ministara u novoj vladi Srbije, od kojih će se pojedini po prvi put oprobati u politici, nema previše iznenađenja. Poznavaoce situacije na terenu ipak zabrinjava to što se i od ovog sastava ne očekuje previše.
  • 26.10.2020
Saopštena imena ministara koji će činiti novu Vladu Srbije
Posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke objavljena su kadrovska rešenja i imena ministara, koji će se naći u novoj Vladi Srbije.
  • 25.10.2020
Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020