Vesti
Politika

"Jedinstvo potrebno u vreme pandemijske krize"

Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova izjavila je da EU pažljivo prati poslednja politička dešavanja na Kosovu i poziva, u vreme pandemijske krize, na političko jedinstvo i konsenzus.
Natalija Apostolova (Foto arhiva Kim)

“Pomno pratimo trenutna dešavanja na Кosovu. Trenutno neviđena situacija izbijanja COVID-19 zahteva konsenzus, političko jedinstvo i zajedničku borbu u krizi”, rekla je Apostolova za Telegrafi.

Prema njenim rečima, u ovom trenutku političke stranke treba da imaju jedinstvo zbog dobrobiti naroda.

“Političke stranke pre svega treba da se brinu za dobrobit kosovskog naroda, u odnosu na bilo koje partijske interese”, rekla je Apostolova.

U vreme kada se ceo svet i pojedine države bave situacijom nastalom izbijanjem pandemije COVID-19, na Кosovu je izbila politička kriza između koalicionih partnera Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova.

Do toga je došlo nakon što je kosovski premijer Aljbin Кurti smenio ministra unutrašnjih poslova Agima Veljiua.

 Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020