Vesti
Politika

"Jasna namera albanskog faktora da se oslabi pozicija Srpske"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je jasna namera albanskog faktora i dela međunarodne zajedinice da se oslabi pozicija Srpske liste i Srbije na KiM i dodaje da očekuje nastavak pritisaka.
Aleksandar Vučić (Foto Tanjug)

"Nastaviće tu vrstu pritisaka i na poslanike u skupštini da im priznaju vojsku", rekao je Vučić i dodao da će "nalaziti ljude kojima će da daju po 20.000 ili 30.000 koji su Srbi da bi učestvovali u Vojsci Kosova sa ciljem da oslabe poziciju snažne Srbije i srpskog naroda".

On je naveo da je snaga srpskog naroda u njihovom jedinstvu, te "da oni odlično znaju i šta i kako biraju, i ne može umesto njih da bira, ni lažna, ni stvarna beogradska elita".

"Pod lažnom znate na koga mislim, ali ne može ni stvarna. Ljudi najbolje znaju kako žive, ko zastupa njihove interese. Ovo poništavanje izbora je još jedan u nizu pokušaja...čini mi se da bih dve knjige mogao da napišem o tome šta su radili i Albanci i stranci na Kosovu tri meseca ne bi li oslabili poziciju Srpske liste", rekao je Vučić.

Vučić je primetio da ih "brine uticaj Beograda i Aleksandra Vučića" i naveo da to nisu krili kada su se sastajali sa predstavnicima Srpske liste.

"Rekli su im manje odlazite u Beograd, a više u Prištinu, a oni su odgovoril da im je Beograd glavni grad i da im je Vučić predsednik, onda se gostima nije dopalo to što su čuli", zaključio je Vučić. Ostale vesti

Borelj: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine do kraja juna
Šef diplomatije Evropske unije, Žozep Borelj, najavio je da će se nova rudna dijaloga Beograda i Prištine održati pre kraja juna jer je nova vlast u Prištini tražila dodatno vreme da se upozna sa situacijom iz prethodnih runda dijaloga.  
  • 10.05.2021
Fabrici: Dijalog BG i PR nije preduslov za otvaranje poglavlja
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici kazao je danas da su reforme u oblasti vladavine prava urgentne za napredak Srbije na putu ka članstvu u EU, istovremeno napomenuvši da dijalog Beograda i Prištine nije preduslov za otvaranje novih poglavlja.
  • 10.05.2021
Bećaj: Kurti je nasledio balast taložen dvadesetak godina
Politički analitičar Beljulj Bećaj rekao je u emisiji “Slobodno srpski”  da je premijer Kosova Aljbin Kurti nasledio, kako je kazao, “balast taložen dvadesetak godina, koji je odraz takozvane zarobljene ili duboke države”.
  • 10.05.2021
Ministri EU o snažnijem angažovanju na Zapadnom Balkanu
Šefovi diplomatija Evropske unije danas će u Briselu održati strategijsku raspravu o snažnijem političkom angažovanja EU s partnerima na Zapadnom Balkanu.
  • 10.05.2021
Vučić: Punopravno članstvo u EU, uz kompromis o Kosovu, način da ostvarimo cilj
"Punopravno članstvo Srbije u EU, uz kompromisno rešenje o pitanju Kosova i Metohije, način je da ostvarimo cilj i našu zemlju učinimo uređenom i uspešnom. To bi značilo da smo na dobrom, evropskom putu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sinoć u Skupštini grada Beograda prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja Dana Evrope.
  • 09.05.2021
Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021