Vesti
Politika

Janjić: Tačijeva poruka je dobra

Predsednik Aktivne Srbije Dušan Janjić kaže da je Tačijeva današnja poruka da „dijalog nema alternativu“ dobra.
Janjić: Tačijeva poruka je dobra
Dušan Janjić (Foto Kim)

Janjić je danas bio jedini predstavnik iz Srbije koji je bio gost na inauguraciji predsednika Kosova Hašima Tačija.

„Meni najvažnije to što je izgovorio da dijalog sa Srbijom nema alternative, i to je tačno. S tog stanovišta mogu da kažem da Hašim Tači najavljuje da će nastaviti svoje aktivno angažovanje u procesu normalizacije. Mislim da je to dobra poruka i treba videti, kao i kod svakog političara, šta će se dešavati kad počne da vrši funkciju predsednika“.

Svoj dolazak na inauguraciju, Janjić objašnjava kao ličnu investiciju s obzirom da planira da učestvuje i na kosovskim izborima.

„Smatram da je ovo jedna investicija i moja lična i investicija koju će Beograd jako mudro iskoristiti. Čeka nas težak posao u dijalogu i još teži posao u primeni i najteži posao u jačanju srpske zajednice ovde. Bez komunikacije sa vlastima nema ništa, Beograd radi svoj deo komunikacije uz posredstvo Brisela, ali od narednih meseci čeka nas žestok rad u regionu. E u tome je tajna. Ja sam jednostavno došao zbog toga što čeka i mene, što čeka i Sribju u regionu, a vrlo brzo ćete proveriti o čemu je reč“, kazao je Janjić.Ostale vesti

Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem Kosova i da jednostranim potezima "nigde ne možemo da dođemo".
  • 22.10.2020