Vesti
Politika

Jahjaga ima mandat do 2016.

“Mandat predsednice Kosova je do 2016. godine, saopšteno je iz Predsedništva povodom spekulacija da je u dogovor između DPK i DSK uključena i ova funkcija.
Jahjaga ima mandat do 2016.
Atifete Jahjaga (Foto Predsedništvo Kosova)

Iz kabineta predsednice Kosova Atifete Jahjage danas je, povodom spekulacija da je u dogovor Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova uključena i funkcija predsednika, saopšteno da je ustavni mandat predsednice do jula 2016. godine.

“Na osnovu Ustavnog suda iz jula 2012. mandat predsednice Kosova je petogodišnji”, rekao je savetnik i portparol predsednice Kosova Arber Vlahiu.

Poslednjih dana u medijima koji su se pozivali na visoke zvaničnike DPK, pojavila se vest da je Hašim Tači tokom razgovora o formiranju vlasti predlagao Atifeti Jahjagi da da ostavku kako bi on došao na funkciju predsednika.Ostale vesti

CIK: Prebrojavanje uslovnih glasova, vodi Samoopredeljenje
Centar za brojanje i rezultate prebrojao je do sada oko 5.000 uslovnih glasova, nakon vanrednih parlamentarnih izbora koji su na Kosovu održani 14. febraura.
  • 01.03.2021
U Prištinu stiže Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak počinje danas trodnevnu posetu Kosovu.
  • 01.03.2021
Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021