Vesti
Politika

Jablanović: Mustafa treba da pozove na sastanak

Lider “Srpske” Aleksandar Jablanović rekao da ta lista zahteva od koalicionih partnera da sprovedu sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština prenosi danas prištinski dnevnik “Zeri”.
Jablanović: Mustafa treba da pozove na sastanak
Aleksandar Jablanović (Foto arhiva Kim)

Jablanović je, govoreći o najavljenim protestima za 18. april koje organizuje opozicija na Kosovu gde je jedan od zahteva neosnivanje ZSO, rekao da takvi protesti još više komplikuju njihov povratak u institucijama.

“Čekaćemo kako će da prođu protesti, da li će biti nasilja ili ne i videćemo šta ćemo potom da radimo”, rekao je Jablanović.

On je je izrazio očekivanje da će se posle protesta sastati sa koalicionim partnerima i kako je naveo premijer Kosova Isa Mustafa je taj koji treba da pozove listu “Srpska” na sastanak.

Prema njegovim rečima, Mustafa i Tači žele da nađu rešenje, ali da se ne angažuju dovoljno u odnosu sa listom “Srpska” kako bi se ona vratila u institucije.Ostale vesti

Vučić s Bocan Harčenkom: Kurti organizuje etničko čišćenje na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom, s kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu.

  • 25.09.2023
SSP: Zbog nesposobnosti SNS-a Srbi na Kosovu prepušteni teroru
Stranka slobode i pravde (SSP) je ocenila da su zbog nesposobnosti kadrova Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbi na Kosovu "prepušteni na milost i nemilost suludom režimu premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji nad njima sprovodi otvoreni teror".
  • 25.09.2023
Radosavljević: Opština Leposavić još uvek nije u potpunosti funkcionalna

Direktor odeljenja za sport, kulturu i omladinu u opštini Leposavić Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski da u ovoj lokalnoj samoupravi zaposleno oko 30 Srba, koji redovno odlaze na svoja radna mesta. Međutim, zbog kako je naveo određenih problema, opština još uvek nije u potpunosti funkcionalna.

  • 25.09.2023
Dačić: Zašto kosovska policija nije prepustila KFOR-u da rešava situaciju?
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, povodom sukoba na severu Kosovu u blizini manastira Banjska u kojem je poginulo i ranjeno više osoba, da je najvažnije pitanje ’’šta će tamo kosovska policija, po kom to pravu i po kom dokumentu’’.
  • 25.09.2023
Lajčak: Neophodni preventivna diplomatija i dijalog
Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak smatra da su sukobi u Banjskoj pokazali da su neophodni preventivna diplomatija i navodi da će se on lično u narednim danima u potpunosti fokusirati na pronalaženje načina da se krene napred.
  • 25.09.2023
Kapčan: Napad nije bio spontan
To očigledno nije bio spontani napad, kaže za Radio Slobodna Evropa Čarls Kapčan, profesor Unvierziteta Džordžtaun i nekadašnji direktor za evropska pitanja u američkom Nacionalnom savetu za bezbednost u administracijama Bila Klintona i Baraka Obame.
  • 25.09.2023