Vesti
Politika

Jablanović dobio spor protiv lista Blic

Nekadašnji državni sekretar u Ministarstvu za rad Vlade Srbije Aleksandar Jablanović dobio je sudski spor protiv dnevnog lista “Blic” koji je 2017. godine na naslovnoj strani objavio tekst u kome je naveo da je njegov rođeni brat Marko dilovao drogu, koristeći službeni automobil ministarstva.
Jablanović dobio spor protiv lista Blic
Aleksandar Jablanović (Foto arhiva Kim)

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda koji je naložio da tadašnji glavni i odgovorni urednik “Blica” Predrag Mihailović isplati 50. hiljada dinara oštećenoj strani zbog, kako navodi, pretrpljene duševne boli zbog povrede časti. Mihailović je takođe u obavezi da o svom trošku, najkasnije u drugom narednom broju "Blica", objavi presudu suda, bez odlaganja i bez komentara.

Takođe, u presudi se navodi da je Mihailović dužan da plati sudske troškove više od 37 hiljada dinara.

"Blic" je 25. januara 2017. godine objavio tekst pod nazivom “Uhapšen zbog droge u automobilu Vlade Srbije”, sa podnaslovom “Rođeni brat državnog sekretara u Ministarstvu za rad Aleksandra Jablanovića uhapšen zbog sumnje da diluje drogu”. U to vreme je na čelu Ministarstva za rad bio Aleksandar Vulin.

Aleksandar Jablanović, sada predsednik Partije Kosovskih Srba saopštio je da je “nedvosmisleno dokazano da je “Blic” lagao i bio deo orkestrirane medijske kampanje protiv njega”.

“Ovom presudom stavljena je tačka na blaćenje koje je imalo političku pozadinu, a novine “Blic” moraće da isptale novčanu kaznu za lažne navode i optužbe. Pravda je spora ali dostižna”, navodi Jablnović u saopštenju za medije.Ostale vesti

CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova

Centralna izborna komisija (CIK) odlučiće u četvrtak da li će doći do ponovnog brojanja glasova.

  • 20.10.2021
“Blag izveštaj EK, traže se opravdanja za kosovske vlasti”
Evopska komisija je u poslednjem izveštaju o Kosovu bila vrlo nežna prema kosovskim institucijama, ne želeći da im povredi političku sujetu, smatraju poznavaoci kosovskih prilika. Miodrag Marinković zamera evropskim zvaničnicima to što su bili vrlo blagi, ocenjujući bezbednosnu situaciju stabilnom. Tanja Vujisić kaže da nije potreban izveštaj EK da podseća Prištinu na ispunjene obaveze iz Briselskog sporazuma.
  • 20.10.2021
Stano: Cilj Radne grupe da se nađe trajno rešenje za tablice

Prvi sastanak Radne grupe, koja bi trebalo da se bavi rešavanjem spora Beograda i Prištine oko registarskih tablica biće održan sutra u Briselu, potvrdio je za Tanjug portparol EU, Peter Stano. "Cilj radne grupe je da se nađe trajeno rešenje za ovo pitanje", kazao je on.

  • 20.10.2021
Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021