Vesti
Politika

Jablanovć sa ambasadorom Francuske o političkoj situaciji na Kosovu

Predsednik partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović sastao se sa ambasadorom Republike Francuske Oliverom Guerotom i njegovim saradnikom Gzavierom Rouardom, sa kojima je razgovarao o političkoj situaciji na Kosovu.
Jablanovć sa ambasadorom Francuske o političkoj situaciji na Kosovu
Aleksandar Jablanović sa ambasadorom Republike Francuske Oliverom Guerotom i njegovim saradnikom Gzavierom Rouardom (Foto Fejsbuk stranica Partija kosovskih Srba)

Razgovor je bio u prijateljskom tonu i u vezi aktuelne, a i buduće političke situacije na Kosovu, navodi se u objavi iz PKS-a na Fejsbuk stranici.

"Partija kosovskih Srba će nastaviti svoju političku borbu i uskoro postati najprepoznatljivija politička partija Srba na Kosovu", poručuju iz ove partije.

Podsetimo, lider Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović kandidovao se na vandrednim lokalnim izborima na severu Kosova za gradonačelnika opštine Leposavić, ali se neposredno pre održavanja izbora povukao jer, kako je preciozirao, nema adekvatnih uslova za održavanje izbora, požalivši se na sam način na koji se izbori održavaju, uključujući to da se glasa u kontejnerima i da ih obezbeđuje Kosovska policija.Ostale vesti

Lajčak: Srbi da učestvuju na novim izborima

Specijalni predstavnik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak naveo je da je potrebno da na novim izborima na severu učestvuju Srbi.

  • 06.06.2023
Vučić nakon sastanka sa Eskobarom i Lajčakom: Vreme je da Priština formira ZSO

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara o situaciji na Kosovu i Metohiji završen je večeras u vili "Mir" u Beogradu.

  • 06.06.2023
Eskobar: Kad god razgovaramo sa Kurtijem i Bisljimijem, oni žele da razgovaraju samo o Srbiji
Specijalni izaslanik SAD i evropski posrednik za Zapadni Balkan i istovremeno dijalog Beograda i Prištine, Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak, završili su dvodnevnu posetu Prištini. U Beograd idu vidno razočarani ishodom razgovora sa Kurtijem.
  • 06.06.2023
Eskobar: Nedostatak koordinacije sa SAD imaće posledice po Prištinu
Odnosi između naroda SAD i Kosova su čvrsti i „neće se promeniti“, ali Vašington ima „neke izazove“ u bilateralnim odnosima sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, naveo je izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar tokom sastanka sa novinarima u američkoj ambasadi u Prištini.
  • 06.06.2023
Savet EU odlučio da produži mandat Euleksa do 2025. godine

Odbor za politička i bezbednosna pitanja Saveta Evropske unije saglasan je da se misija Euleksa na Kosovu produži do 14. juna 2025. godine.

  • 06.06.2023
Andrić Rakić o sastanku sa Lajčakom i Eskobarom: Preneli smo frustraciju i nezadovoljstvo srpske zajednice
Milica Andrić Rakić iz Nove društvene inicijative kazala je nakon sastanka predstavnika civilnog društva sa specijalnim prestavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom u Prištini da su emisarima preneli „visok nivo frustracije i nezadovoljstva koji postoji u srpskoj zajednici“.
  • 06.06.2023